Het spel Tribalwars

Inleiding

Tribalwars is een browser based multiplayer spelletje wat zich afspeelt in de middeleeuwen. Tribalwars wordt gespeeld door miljoenen mensen wereldwijd. Tribalwars heeft meerdere werelden en opent regelmatig nieuwe werelden. Bij Tribalwars krijg je een dorpje dat je gaat uitbouwen. Met dat dorpje ga je andere dorpen veroveren. Het is een spel waar heel veel tactiek bij komt kijken. Samenwerken is ook heel belangrijk in dit spel.

Je eerste dorpje

Als je op een nieuwe wereld begint, begin je met een nieuw dorpje. Dat dorpje heeft al wat gebouwen erin staan. Je krijgt aan het begin van het spel een uitleg te zien die je door het hele spel leid. Na de uitleg heb je al een beetje ervaring en weet je ook hoe alles een beetje werkt.

Farmen

Farmen betekent dat je dorpen van andere spelers gaat aanvallen en dat je dan grondstoffen mee terug neemt. Dit is heel belangrijk aan het begin van het spel. Dan zijn de inkomsten van je mijnen nog heel laag. Met farmen kan je veel grondstoffen verdienen.

Edelen

Als je je eerste dorpje groot genoeg hebt uitgebouwd kan je gaan zoeken naar een ander dorpje om te gaan edelen. Eerst moet je een adelshoeve bouwen. Als je die hebt gebouwd kan je goudmunten slaan (het aantal goudmunten dat je moet slaan staat aangegeven). Als je genoeg goudmunten hebt geslagen kan je een edelman opleiden. Met een edelman kan je dorpen edelen. De toestemming van een dorp is 100% en als een edelman dat dorp aanvalt gaat de toestemming omlaag. Als de toestemming 0% is, wordt dat dorp overgenomen door die edelman. De edelman verdwijnt daarna en als je weer een nieuw dorp wilt edelen moet je weer een nieuwe edelman opleiden.

Bonus dorpen

Er zijn bonus dorpen in het spel die je kan edelen. Bonus dorpen hebben bijvoorbeeld een grotere opslag of een snellere productie. Het heeft veel voordelen om zo'n bonus dorp te edelen. Het heeft alleen ook 1 nadeel en dat is dat een bonus dorp weinig punten heeft aan het begin.

Stam

In Tribalwars sta je er niet altijd alleen voor. Je hebt in Tribalwars stammen. Een stam is een groep van spelers die samenwerken in Tribalwars. Als je in een stam zit ondersteun je andere mensen en zei ondersteunen jou als je hulp nodig hebt. Met een stam kan je oorlogen voeren met andere stammen. Je kan met een stam ook bondgenoten worden met andere stammen. Lees ook mijn artikel succesvol een stam oprichten op Tribalwars

Conclusie

Ik vind Tribalwars 1 van de beste spelletjes op internet waarbij je dorpen bezit die je kan uitbouwen. Je hebt ook andere spellen die hier op lijken maar daar heb je veel minder mogelijkheden bij dan bij Tribalwars. Wat ik wel jammer vind is dat je aan dit spel snel verslaafd kan raken. Als je het te druk hebt met school raad ik je niet aan om aan Tribalwars te beginnen. Aan het begin heb je het rustig op Tribalwars, maar later krijg je het heel druk.