Wat zijn de leukste spellen voor de wii

Inleiding

In veel huishoudens kom je een Wii tegen. De Wii is één van de populairste spelcomputers van dit moment. Anders dan bij andere spelcomputers reageert de Wii nauwkeurig op bewegingen die je maakt. Dit maakt de manier van spelen erg leuk! Er zijn veel spellen voor de Wii verkrijgbaar. Dat kan nog best moeilijk kiezen zijn. Wil je bijvoorbeeld een spel dat je met meerdere personen kan spelen of houd je juist van een spel dat voor één persoon is? Je hebt spellen die je gewoon zittend kan spelen, maar ook waarbij je actief moet bewegen. Er is zelfs een heel fitness programma voor de Wii. Kortom, je kan alle kanten op met de spellen voor de Wii. Wat zijn de leukste spellen voor de Wii?

De leukste spellen voor de Wii

Mario en Sonic op de Olympische Spelen

In dit spel voor de Wii nemen Mario en Sonic het tegen elkaar op. Ook heb je de keuze uit andere spelfiguren. Ieder spelfiguur heeft zijn eigen kwaliteiten. Het spel is gebaseerd op de Olympische Spelen van 2008. Je kan verschillende sporten spelen zoals:

 • Schieten
 • Turnen
 • Atletiek
 • Hardlopen
 • Zwemmen

Je kan met meerdere personen tegen elkaar strijden, maar je kan ook alleen de uitdaging aangaan. De verschillende spellen en mogelijkheden maken dit spel een aanrader voor de Wii.

Animal Crossing: Let's go to the city

Animal Crossing is een heel andere type spel dan de meeste spellen die je tegen zal komen voor de Wii. Er zit namelijk geen wedstrijd element in. In Animal Crossing kan je precies doen wat je zelf wilt. Je kan de stad ontdekken en allerlei vrienden maken. Af en toe moet je wat klusjes voor deze vrienden uitvoeren om bijvoorbeeld in je huisje te mogen wonen. Het klinkt misschien als een spel voor jonge kinderen, maar ook volwassenen vinden dit een erg leuk spel. Het is erg ontspannend en je ontdekt telkens nieuwe dingen om te doen. Je bent niet snel uitgekeken op de wereld van Animal Crossing.

Mario Kart

Mario Kart is natuurlijk een klassieker. Speciaal voor de Wii is het spel in een nieuw jasje gestoken, maar het idee is hetzelfde. Je kan met verschillende spelfiguren in een auto of motor over een parcour racen. Het is uiteraard de bedoeling dat je als eerste over de finish komt. Je komt onderweg allerlei wapens tegen die je tegen je tegenstanders kan gebruiken om ze voor te blijven. Er zijn bij Mario Kart veel verschillende parcours die er mooi en uitgewerkt uitzien. Het leukste is om het spel met meerdere personen te spelen, maar ook in je eentje kan je je met dit spel goed vermaken.

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Iedereen die een beetje thuis is in de wereld van de spelcomputers kent de spellen van Zelda. Link is de hoofdrolspeler in The Legend of Zelda. Link is in dit spel zowel menselijk als een wolf. Het is de bedoeling dat Link de wereld redt door allerlei tempels te ontdekken en de vijanden binnenin te verslaan. Dit spel voor de Wii is één grote ontdekkingsreis. Onderweg kom je allerlei nieuwe figuren tegen, vind je nieuwe wapens en ontdek je nieuwe mogelijkheden. Je maakt met dit spel gebruik van je controller en de nunchuck. De Twilight Princess is een spel voor één persoon, maar je bent er uren mee zoet.

Guitar Hero 5

Guitar Hero is een populaire spellenreeks. Het spel wordt steeds verder ontwikkeld en verbeterd. De voorgaande delen zijn niet beschikbaar voor de Wii. Maar Guitar Hero 5 kan eindelijk op de Wii gespeeld worden. Bij Guitar Hero moet je de juiste melodieën spelen door op de juiste knoppen te drukken. Dit klinkt misschien makkelijk, maar in de praktijk is het nog best moeilijk! Het is een hele kunst om goed gitaar te kunnen spelen. Het leuke van Guitar Hero 5 is dat je met meerdere personen een band kan oprichten en allemaal iets kan spelen.

Wii fit

Wii fit is niet zozeer een spel, maar meer een fitness programma. Dit programma is erg populair! Het is gemakkelijk om in je eigen huis verschillende oefeningen te doen en je wordt gecoacht door je Wii. Voor Wii fit heb je een speciaal balance bord nodig. Deze houdt het evenwicht bij en berekent je BMI. Je hebt ruim 40 verschillende oefeningen. Zo zit er altijd wat tussen wat je aan zal spreken. Je moet hierbij denken aan:

 • Spieroefeningen
 • Balanstraining
 • Aerobic
 • Yoga

Wii fit is een hele makkelijke manier om te bewegen en wat aan je conditie te doen. Ook leuk is dat je kan zien of je vooruitgang boekt.

Conclusie

Er zijn ontzettend veel spellen voor de Wii verkrijgbaar. Het is soms moeilijk om te kiezen. Bovenstaande spellen zijn erg populair. Je kan met deze spellen alle kanten op. Je kan met meerdere personen spelen, maar ook alleen. Wanneer je een spel voor de Wii wilt kopen, dan is het belangrijk om een paar dingen bij jezelf na te gaan.

 • Wil je het spel alleen spelen of juist met meerdere personen?
 • Houd je van een serie korte spelletjes of wil je een hele uitdaging aangaan?
 • Speel je voor het wedstrijd element, om te relaxen of juist om fit te worden?
 • Van wat voor type spel houd je? Denk bijvoorbeeld aan sport, puzzel of arcade.

Juist omdat er zoveel keus is, is het goed om je te laten informeren. Je wilt tenslotte geen spel kopen wat achteraf tegenvalt. Vraag bijvoorbeeld bij bekenden na wat een leuk spel is voor de Wii of zoek op internet naar ervaringen van andere gebruikers.