Hoe kopieer ik Wii spellen op DVD's

Inleiding

De Wii console is een revolutionair console vanwege zijn besturing. Via een sensorbalk worden spellen gespeelt door middel van de bewegingen die de gebruiker maakt met controllers. De Wii console is op de markt gebracht door Nintendo.

Het is bij de standaard versie van de console niet mogelijk om gebrande spellen te spelen. Het is wel mogelijk om de Wii te laten kraken, wat het wel mogelijk maakt om gebrande spellen te spelen. Een zogenaamde Modchip wordt dan geinstalleerd. In dit artikel beschrijven we de manier waarop je spellen kunt downloaden en branden op DVD.

Stappen

Allereerst moet je spellen downloaden.

  1. Surf eerst naar http://www.bittorrent.com/. Hier kunt u een programma downloaden, waarmee bestanden over de hele wereld met elkaar worden gedeeld. Klikt u op de homepage op "Get Bittorrent".
  1. Installeert u vervolgens het programma Bittorrent.
  1. Nu gaan we een spel downloaden. Surf hiervoor naar http://thepiratebay.org/. Hier kunt u zoeken naar zogenaamde torrents. Dit zijn kleine bestandjes waarmee u in het programma Bittorrent hele spellen kunt downloaden. Het torrent programma koppelt bestanden over de hele wereld aan elkaar. Zoekt u in deze site op bijvoorbeeld "Mario Kart Wii". LET OP: Er zijn meerdere torrents beschikbaar. Als u gebruik maakt van een Europese Wii kiest u dan alleen voor de torrents met PAL in de naam.
  1. Nadat u de torrent hebt gedownload opent u dan de torrent. Bittorrent opent zich dan automatisch. Er komt een scherm met de gegevens van het spel en hier kunt u aangeven in welke map u wilt downloaden, klik daarna op "ok". Het programma begint met downloaden. Afhankelijk van de snelheid van de verbinding duurt het enige tijd voordat het spel is gedownload. Duurt het downloaden echt veel te lang, probeert u dan een andere torrent.

Nu u het spel heeft gedownload moeten we het nog branden op een DVD.

  1. Soms (afhankelijk van de torrent) wordt spel gedownload in verschillende .rar bestanden. Opent u het eerste .rar bestand met WinRAR. U kunt daarna het bestand uitpakken in de map van uw keuze.
  1. Nu het bestand is uitgepakt heeft u in de door u gekozen map een .iso bestand staan. Vaak staat voor .iso de titel van het spel.
  1. Voert u de lege DVD in uw computer.
  2. Klikt u met uw rechtermuisknop op het .iso bestand. U kunt nu het bestand openen met uw DVD brandsoftware programma (bijvoorbeeld Nero). Klikt u via "openen met" uw brandprogramma.
  1. Het brandprogramma opent zich. Klikt u daarna op "branden".
  2. Nadat het branden is voltooid kunt u uw DVD invoeren in de Wii.

Links

Zie ook:

Hoe installeer ik de Homebrew Channel op de Wii

Hoe gebruik ik de Twilight hack voor de Wii

Hoe maak ik een Media Center van mijn Wii

Hoe download ik Wii spellen en Applicaties

Radio luisteren met je Wii