Hoe maak ik een Media Center van mijn Wii

Inleiding

De Nintendo Wii is een spelcomputer met vele mogelijkheden. De mogelijkheden van de console worden groter door de WiFi die in de console is geïntegreerd. Het is mogelijk om met de Wii op internet te surfen. Door deze mogelijkheid kun je van de Wii ook een Media Center maken. Met dit Media Center stream je je muziek, foto's en films naar een server. Via de Wii kun je dan je muziek, foto's en fims vanaf je pc op je Wii afspelen. Er zijn een paar benodigdheden voor deze applicatie:

 • Nintendo Wii (met internetkanaal)
 • PC met Wifi.

Stappen

Allereerst moet je een Media Center downloaden.

 1. Surf eerst naar http://www.bittorrent.com/. Hier kunt u een programma downloaden, waarmee bestanden over de hele wereld met elkaar worden gedeeld. Klikt u op de homepage op "Get Bittorrent".
 1. Installeert u vervolgens het programma Bittorrent.
 1. Nu gaan we een Media Center downloaden. Surf hiervoor naar http://thepiratebay.org/. Hier kunt u zoeken naar zogenaamde torrents. Dit zijn kleine bestandjes waarmee u in het programma Bittorrent hele spellen kunt downloaden. Het torrent programma koppelt bestanden over de hele wereld aan elkaar. Zoekt u in deze site op bijvoorbeeld "X-OOM Media Center".
 1. Nadat u de torrent hebt gedownload opent u dan de torrent. Bittorrent opent zich dan automatisch. Er komt een scherm met de gegevens van het spel en hier kunt u aangeven in welke map u wilt downloaden, klik daarna op "ok". Het programma begint met downloaden. Afhankelijk van de snelheid van de verbinding duurt het enige tijd voordat het spel is gedownload. Duurt het downloaden echt veel te lang, probeert u dan een andere torrent.
 1. Nu u X-OOM heeft gedownload opent u het "setup" bestand. U installeert nu X-OOM. Volgt u de instructies van de installatie.
 1. Tijdens de installatie moet u een pincode invoeren. Deze is bedoeld om uw Media Center te beveiligen. En u kunt uw mappen aangeven waarin u uw media bestanden heeft staan.
 1. Nadat u alle instructies heeft gevolgd opent u X-OOM op uw computer. Hier kunt u zien hoe de lay-out van het Media Center eruit ziet.
 1. Start de Wii. Ga naar het internetkanaal.
 1. Klik op adres invoeren. En type http://wiiconnect.x-oom.com in.

10. Nu toetst u uw pincode in zoals u die heeft ingevoerd tijdens de installatie van X-OOM.

11. Klik op "ok" en u kunt door uw bestanden browsen.

Links

Zie ook:

Hoe brand ik Wii spellen op DVD?

Hoe installeer ik de Homebrew Channel op de Wii

Hoe gebruik ik de Twilight hack voor de Wii

Hoe download ik Wii spellen en Applicaties