Je favoriete tvserie op dvd

Inleiding

Sinterklaas komt er weer aan, dus veel winkels zullen weer goede zaken doen. Dvd's zijn een populair cadeau om te geven. Iedereen heeft wel een favoriete serie of film waarvan ze geen genoeg kunnen krijgen. Er zijn vele tv series op dvd uit gebracht. Niet alleen de Nederlandse series, maar ook veel populaire series uit het buitenland. Een serie wordt over het algemeen per seizoen op dvd uitgebracht. Een seizoen bestaat meestal uit plus/minus 20 afleveringen. Deze worden op verschillende dvd's uitgebracht in één dvdbox. Wat zijn de voordelen om je favoriete tv serie op dvd te hebben?

Voordelen van je favoriete tv-serie op dvd te hebben.

  • Het grootste voordeel is toch wel dat je je serie kan kijken wanneer je wilt. Wanneer een serie op tv wordt uitgezonden ben je van dat tijdstip afhankelijk. Wanneer je je serie op dvd hebt, kan je hem opzetten wanneer je wilt. Normaal heb je per week één aflevering. Heb je een dvdbox dan kan je de tv serie achter elkaar kijken als je wilt.
  • Je kan je favoriete aflevering zo vaak zien als je wilt, terwijl je een mindere aflevering kan overslaan.
  • Op een dvd heb je geen reclame. Je kan je favoriete tv serie dus kijken zonder onderbrekingen. Veel mensen irriteren zich aan de reclames. Is het net spannend, komt er weer zo'n reclame tussendoor. Wanneer je je serie op dvd hebt, kan je een aflevering kijken zonder die reclame.
  • De meeste dvd's hebben extra bonusmateriaal. Op de dvd staan extraatjes, zoals bloopers of nooit vertoonde beelden. Erg leuk om eens een andere kant van je tv serie te zien. 

Oude serie's op dvd

Het leuke is dat veel oude tv series ook op dvd zijn uitgebracht. Deze afleveringen zou je eigenlijk nooit meer te zien krijgen of ze moeten toevallig herhaald worden. Doordat ze op dvd uitgebracht zijn heb je toch de mogelijkheid om ze nog eens te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan series als voor de vrouwen Westenwind of Beverly Hills en voor de mannen Knight Rider. Juist oude series op dvd terug kijken is erg leuk, omdat je de helft eigenlijk alweer vergeten bent of bijvoorbeeld sommige afleveringen hebt gemist. Wanneer een tv serie al vele seizoenen heeft, is het leuk om weer eens bij seizoen één te beginnen.

Kinderseries op dvd

Bijna alle kinderseries zijn op dvd uitgebracht. Er staan dan verschillende afleveringen van een programma op één dvd. Zo heeft een kind een tijdlang kijk plezier. Wanneer je zit te zappen zijn er maar op bepaalde tijden leuke programma's op tv voor kinderen. Wanneer je je kinds favoriete tvserie op dvd hebt, kan je die opzetten wanneer je maar wilt. Ideaal als je even iets voor jezelf wilt doen. Zelfs de leukste series van 20 jaar geleden zijn op dvd. Wie kent bijvoorbeeld Alfred Jodokus Kwak of Nils holgersson niet?

Dvd's te koop op internet

Op verschillende sites worden er dvd's te koop aangeboden. Het aanbod is op internet een stuk groter dan in de winkel. In de winkel liggen vooral de nieuwste en populairste dvd's. Op internet is eigenlijk alles te vinden wat je zoekt.