Het tennis racket van Rafael Nadal

Inleiding

Een van de factoren van het goede spel van Rafael Nadal, is zijn tennis racket. Rafael Nadal speelt met het Aero Pro Drive Racket met het Cortex systeem. Het frame is wat de specificaties identiek aan z'n voorganger, maar is nu dus uitgerust met het Cortex systeem wat zorgt voor een stuk meer bal gevoel en comfort. Ook dit racket is weer ideaal voor de echte spinners en pure baseliners maar door het nieuwe systeem ook ideaal voor de spelers die naar meer op zoek zijn dan alleen het achterveld.

 

Over het Racket van Rafael Nadal

De Aero Pro Drive Cortex van Babolat is het racket van Rafael Nadal De aerodynamische vorm van het racket zorgt ervoor dat minder luchtweerstand optreedt tijdens het slaan. Het racket heeft een zwaarder wedstrijdframe uitgerust met het woofersysteem, wat meer interactie tussen de tennissnaar en tennisracket geeft. Dit geeft 25% meer contact tussen de tennisbal en de tennissnaar waardoor de tennisspeler meer controle en comfort ervaart. Hierdoor heeft het racket veel power en gevoel. Het iets zwaardere gewicht maakt het racket meer geschikt voor volwassen tennis wedstrijdspelers. Deze nieuwe versie van het tennis racket is uitgerust met het cortex systeem. Dit systeem zorgt voor extra demping van de hoge trillingen en verbeterd het gevoel met de bal.

Specificaties van het racket

Dit tennisracket spreekt door zijn eigenschappen een enorm grote doelgroep spelers aan. Het tennis racket van Rafael Nadal heeft de volgende specificaties:

  • Materiaal: Graphite
  • Bladgrootte:100 sq.in./ 645 sq. cm
  • Gewicht(bespannen):318 g
  • Stijfheid: 72 ra
  • Evenwicht: 320 mm
  • Lengte: 68,5 cm
  • Powerlevel: Laag
  • Type slag: Snel  

Prijs van het racket

De adviesprijs van het Babolat Aero Pro Drive Cortex tennis racket is €219,95. Het racket wordt in verschillende maten aangeboden (L1-L5), de prjis kan echter met wat onderzoek een stuk lager uitvallen. Zo wordt het racket in diverse winkels al vanaf €149,50 aangeboden.

Links

Tennis Startpagina