Hoe kies ik de beste voetbalschoenen om mee te voetballen

Elke voetballer zijn eigen voetbalschoen

Voetballers zijn er in alle soorten en maten. Van professionals tot F-jes, voetbal is volkssport nummer 1 en wordt door miljoenen mensen in Nederland beoefend. Elke voetballer heeft natuurlijk materiaal nodig om zijn of haar sport uit te kunnen oefenen. Voetbalschoenen zijn wellicht het belangrijkste deel van de uitrusting van de voetbalspeler. Ook voetbalschoenen zijn er in alle soorten en maten: extreem klein of juist zeer groot, fel gekleurd of sober, goedkoop of duur, van een A-merk zoals Adidas of Nike of juist het huismerk van de Scapino….er is een gigantisch aanbod om uit te kiezen. Maar hoe weet je nu welke voetbalschoenen bij je passen? Hoe kies ik de beste voetbalschoenen?

Ken uw eigen voeten

De eigenschappen van uw voeten bij het kiezen van nieuwe voetbalschoenen Het is voor voetballers zeer belangrijk om hun voeten goed te onderhouden en te verzorgen. De specifieke punten van uw voeten zouden dan ook de leidraad moeten zijn bij het aanschaffen van een paar nieuwe voetbalschoenen. Veel mensen kijken hier echter niet naar. Zij kiezen hun nieuwe paar kicksen op basis van het uiterlijk of het merk. Ook de profspeler die in die voetbalschoenen speelt, weegt vaak sterk mee in de keuze voor voetbalschoenen, met name bij jongere kinderen.

Adidas voor brede voeten

Over het algemeen zijn Adidas voetbalschoenen wat breder en dus ideaal voor mensen met brede voeten. Voetballers met smalle voeten echter zullen er goed aan doen niet voor Adidas voetbalschoenen te kiezen.

Een andere aanrader zijn de Adidas F50 voetbalschoenen. Een groot voordeel aan dit model is dat de noppen aan te passen zijn naar uw voeten. Wilt u lichtvoetiger kunnen spelen, haal er dan een of twee noppen uit. Wilt u een stevigere basis, verplaats dan een nop naar achteren op de schoen.

Nike voor smalle voeten

Mensen met smalle voeten echter, zullen dit moeten meenemen in de keuze voor hun nieuwe voetbalschoenen. Voor hen zijn Nike voetbalschoenen waarschijnlijk een betere keuze: deze hebben veelal een smalle basis. Een topper binnen de voetbalschoenen voor mensen met smalle voeten is de Calcio Italia. Deze zitten als gegoten, omdat het soepele leer zich snel naar de voet van de speler vormt. Ook hebben deze schoenen een smalle bouw. Ze zijn helemaal zwart en daar moet je als speler natuurlijk wel van houden.

Traditionele voetbalschoenen van Nike, Adidas en Puma

Wanneer uw voeten geen beperkingen opleveren, kunt u vrijer kiezen voor een nieuw paar voetbalschoenen. Dan komen zaken als uiterlijk en draagcomfort meer om de hoek kijken. Zo zitten de meer traditionele voetbalschoenen vaak sneller comfortabel, omdat ze vervaardigd worden uit kwalitatief uitstekend leer en er veel aandacht aan de vorm van de schoen wordt besteed. Topmodellen die meer traditioneel zijn zijn onder andere:

  • de Puma King-serie,
  • de Kaiser 5 of
  • de Copa Mundial-schoenen van Adidas en de al eerder genoemde
  • Calcio voetbalschoenen.

De voetbalschoenen van de topspelers

Wil je graag spelen op dezelfde schoenen als je idool bij je favoriete club? Houd dan de websites van schoenenfabrikanten als:

  • Adidas,
  • Nike en
  • Puma

goed in de gaten. Deze 3 merken werken het meest met de topclubs en daarmee ook de topspelers van de wereld. Zo speelt Michael Ballack, de vedette van Chelsea FC, altijd op Adidas voetbalschoenen. Christiano Ronaldo zweer bij de flitsende Nike Mercurial voetbalschoenen en Samuel Eto’o speelt enkel op Puma voetbalschoenen.

Andere artikelen van deze auteur

Voor meer artikelen van deze auteur zie: http://www.leerwiki.nl/Gebruiker:Ronald@@Ronald.