Keepershandschoenen kopen

Op zoek naar goede Keepershandschoenen?

Droom jij van een grote carrière als keeper? Wil jij in de voetsporen treden van topkeepers als Edwin van der Sar of Maarten Stekelenburg? Dan moet je natuurlijk veel trainen en hard werken! Maar ook bij sport geldt: goed gereedschap is het halve werk. En zeker voor keepers is dit van groot belang! De basis van elke doelman is zijn belangrijkste gereedschap: zijn keepershandschoenen.

Waar op letten bij keepershandschoenen?

Een doelman zonder handschoenen die bij hem passen, zal nooit zijn maximale niveau kunnen halen; keepershandschoenen moeten comfortabel zitten en je moet je er prettig in voelen.

Uitstraling keepershandschoenen

Meer dan bij welke speler dan ook is uitstraling voor een keeper van groot belang. Een goede keeper heeft niet alleen goede reflexen , sprongkracht of gevoel voor positie: een doelman moet imponeren. Er moet iemand staan die indruk maakt! Bij voorkeur wordt de spits van de tegenstander al bang bij het naderen van de doelman! Oud-topkeeper van het Duitse elftal Oliver Kahn was niet de technisch beste van zijn tijd, maar mede door zijn uitstraling van een beer onder de lat werd hij gezien als de nummer één van de wereld.

Een doelman is dus gebaat bij een zekere stijl. Het is geen toeval dat de beste keeper uit de geschiedenis, de Rus Lev Jasjin, een stijlvolle verschijning in het veld was. Hij speelde altijd geheel in het zwart, wat hem bijnamen opleverde als Zwarte Spin, Zwarte Panter en De Zwarte Octopus. Uitstraling dus. Je outfit kan daarbij helpen. En je keepershandschoenen horen daar zeker bij! Handschoenen in een totaal andere kleur dan je tenue ziet er simpelweg niet uit. Gelukkig is er een groot aanbod in design van keepershandschoenen en alle kleuren van de regenboog zijn te verkrijgen bij bekende merken als Adidas, Nike, Reusch, Sells, Stanno en Uhlsport. De naam van de sponsor staat vaak op de handschoenen en de voetbal tshirts. Shirts bedrukken komt vaak voor. Handschoenen bedrukken komt veel minder vaak voor.

Materiaal keepers handschoenen

Let er op dat je bij het aanschaffen van keepershandschoenen met de volgende aspecten rekening houdt:

  • Foamlaag. Alle keepershandschoenen hebben een foamlaag die zorgt voor grip op de bal en wegslippen van de bal tegengaat.
  • Klittenbandsluiting. Zorg ervoor dat de klittenbandsluiting prettig om je pols aansluit. De meeste handschoenen maken gebruik van elastische sluitbandjes, om het draagcomfort te vergroten.
  • Bescherming van de vingers. Fingersafe, Fingerprotection of Fingerprotect zorgt ervoor dat je vingers niet naar achteren kunnen klappen bij het stoppen van harde schoten met de vingertoppen. Het voordeel hiervan is dat je gekneusde vingers kunt voorkomen, maar sommige keepers vinden dit ten koste gaan van het balgevoel en de bewegingsvrijheid van de vingers.
  • Bescherming buitenkant. Verschillende modellen bieden bescherming aan de buitenkant van je hand. Een dempende beschermlaag zorgt ervoor dat je zonder problemen ballen kunt wegstompen of duels met de tegenstander kunt aangaan.

Gebruik keepershandschoen

Om je handschoenen zo lang mogelijk mee te laten gaan moet je er zorgvuldig mee omgaan.

  • Houd de foamlaag vochtig om uitdroging te voorkomen. Spoel ze meteen na gebruik in de kleedkamer af met water om zand en grasresten te verwijderen. Spoel thuis met een beetje zeepsop de handschoenen schoon. Vervoer de handschoenen met de ruggen tegen elkaar. De foamlagen kunnen op die manier niet aan elkaar vast plakken. Bewaar ze niet naast een verwarming of in de zon, hierdoor droogt de foamlaag uit!
  • Wanneer vijftig procent van de foamlaag is beschadigd zijn de handschoenen niet meer geschikt om wedstrijden mee te spelen; de grip is dan drastisch afgenomen.
  • Het is het aan te raden aparte handschoenen aan te schaffen voor trainingen en wedstrijden. Tijdens trainingen slijten je handschoenen namelijk sneller dan tijdens wedstrijden, waardoor je na enkele weken al nieuwe handschoenen nodig hebt.
  • Begin een wedstrijd niet met nieuwe handschoenen. Vanuit de fabriek wordt een beschermlaag meegegeven aan de foamlaag, wat de grip beïnvloedt. Train daarom enkele malen met nieuwe handschoenen alvorens wedstrijden te gaan keepen.

Houd deze tips in gedachten bij keepershandschoenen kopen en de eerste stap naar een mooie tijd tussen de doelpalen is al genomen. Succes!