Tai Chi Zeven Redenen Om Het Te Proberen

Zeven redenen om Tai Chi te proberen

Als men denkt aan Oosterse vechtkunst of martial arts dan stellen we ons voor dat mensen stenen breken of houten planken breken met de blote hand. Alhoewel, er zijn veel verschillende soorten van martial arts en een aantal onder hen kan je nog aardig komen te verrassen. Er is één in het bijzonder, deze wordt beoefend in China om zijn vele voordelen voor de gezondheid maar vooral om te ontstressen, het gaat hier nu niet over plankjes en stenen breken met de blote hand, we hebben het over Tai Chi.

Tai Chi, wat is het

Van deze oude krijgskunstvorm wordt gezegd dat hij gemaakt is door de Taoïstische monnik Zhang Sanfeng in de 12e eeuw. Tai Chi betekent letterlijk " opperste ultieme vuist , " en is van oorsprong een vechtkunst maar is in der loop der tijden eigenlijk uitgegroeid tot een vorm van ' meditatie in beweging ', een vorm die rust en innerlijke vrede bevordert. Er zijn verschillende Tai Chi stijlen, waaronder de Chen - stijl, Yang - stijl, Wu - stijl  en Sun- stijl. Hoewel er verschillen zijn tussen de stijlen hebben ze allemaal één ding gemeen en dat is het verbeteren van je gezondheid en algemeen welzijn. In feite zijn er tientallen redenen om Tai Chi eens te proberen. Laten we eens een kijkje nemen naar de zeven belangrijkste redenen.

De zeven redenen

 1. Cardiovasculaire gezondheid: Een aantal studies hebben aangetoond dat Tai Chi kan helpen bij het verlagen van een hoge bloeddruk. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het goede cholesterol kan verhogen en slechte cholesterol doen zakken. Dit is heel hulpvol voor de inspanning die je hart moet doen om zijn werk te doen.

2. Betere stemming en verminderde depressie: In het land van herkomst wordt Tai Chi vaak voorgeschreven voor mensen met een depressie. De resultaten van studies hebben aangetoond dat wekelijks Tai Chi beoefenen kan helpen bij de behandeling van symptomen van depressie. Het is ook aangetoond dat ook voordelen heeft bij het stimuleren van de algemene stemming.

3. Evenwichtig bloedsuiker: Tai Chi kan uw bloedsuikerspiegel te verbeteren. Daarnaast blijkt dat mensen met type 2 diabetes een sterker immuunsysteem hebben wanneer ze Tai Chi wekelijks beoefenen.

4. Verbeterde slaap: Door zijn trage kalme vloeiende bewegingen kan Tai Chi een overactieve geest rust bieden. De glijdende bewegingen van Tai Chi heeft een positieve en kalmerende werking op het zenuwstelsel en dit zorgt er dan weer voor dat je makkelijker in slaap komt, ook blijft slapen en een betere nachtrust krijgt.

5. Verbeterd immuunsysteem: Wetenschappelijke studies tonen aan dat het beoefenen van Tai Chi het immuunsysteem verbetert. De zachte vloeiende bewegingen en gecontroleerde ademhaling geven toxines en ziekte een zetje. Het helpt het lymfatische systeem bij het bestrijden van verkoudheid, griep en auto- immuunziekten.

6. Minder stress: Het minder stress hebben is dan precies de reden waarom je immuunsysteem sterker wordt wanneer je Tai Chi beoefend en waarom je beter kunt slapen. Het is eigenlijk allemaal met elkaar verbonden.

7. Verbeterde botdichtheid: Naast het verbeteren van je botdichtheid is Tai Chi schijnbaar een langzaam en zachte praktijk die kracht, mobiliteit en balans doet toenemen. Laatste maar zeker niet het minste, van Tai Chi is ook aangetoond dat het de cortex van de hersenen aandikt. Laatste maar zeker niet het minste: van Tai Chi is ook aangetoond dat het de cortex van de hersenen aandikt. Naast het helpen beschermen tegen depressies, heeft het ook een extra voordeel voor het verminderen van het risico van Alzheimer en dementie.

Tot slot: Kleding en waar beoefenen we Tai Chi

Tai Chi is gemakkelijk om te beoefenen. Je hebt geen speciale apparatuur nodig. Je kan het binnen en buiten beoefenen. Je kan eender welke kleding dragen en er zijn een aantal manieren om toegang te krijgen tot een Tai Chi activiteit. Je kan les nemen, gebruik maken van een DVD, of het vinden van een website of mobiele applicatie die je kan begeleiden bij het beoefenen van Tai Chi. Tai Chi is goed voor alle leeftijden en gezondheid niveaus. Wilt u meer energie en een betere gezondheid hebben, geef Tai Chi een kans.