De eerste ongeloofwaardigheid van deze Tour

De mythe rond de Tour de France

Bij de start van de Tour 2009 blijkt dat PMU de sponsor is van de rugnummers. Vreemd: een gokbedrijf dat gebruik mag maken van het uitstalraam van het grootste, jaarlijkse sportevenement ter wereld! Terwijl men in de Tour 2008 weigerde om de ploeg Unibet te laten starten! Het argument om Unibet te weigeren toen was dat de activiteiten van Unibet in strijd waren met de Franse wetgeving: illegale kansspelen. Dit jaar is PMU één van de belangrijkste sponsors van de Tour!

De tour en PMU

  • Tom Boonen en ploeg kunnen er van meespreken: de Fransen beschermen en zorgen goed voor elkaar, desnoods bemoeit de politiek zich er (openlijk) mee. Doch deze discussie gaan we hier niet voeren.
  • Waar het wel om gaat: protectionisme op grote schaal! Zo zal de Franse goktent PMU tijdens deze Tour de TV-beelden domineren. Reclame maken voor gokken is in Frankrijk immers slechts toegestaan aan PMU, La Française des Jeux (ook een deelnemende ploeg) en de casino's.
  • PMU is uiteraard geen nieuwkomer in de tour: al 19 jaar zijn ze commercieel met elkaar verbonden. Maar dit jaar gaat de samenwerking een grote stap verder!

Wie is PMU eigenlijk?

  • De volledige naam luidt Pari Mutuel Urbain.
  • Dit bedrijf heeft op dit ogenblik 1400 werknemers.
  • Bijna 1000 verkooppunten in Frankrijk.
  • Concurrenten zijn: Ladbrokes, Dumoulin, Vincennes (2 miljoen) en Euro-Tiercé. Deze zijn echter vooral in de paardenrennen aktief!
  • PMU is ook hoofdsponsor van de Franse rugbysport, de Franse nationale rugbyploeg, rugbycompetitie enz...
  • Ze hebben een wereldwijd imperium opgebouwd in het gokken op paarderennen:

Tour 2009!

# Speciaal voor deze tour schakelde PMU in een hogere versnelling! Daar waar PMU tot nu alleen maar de groene trui sponsorde, verschijnt PMU dit jaar op de startnummers.

  1. Ook maken ze dit jaar voor het eerst gebruik van internet om het gokken in de praktijk te brengen. Dat gaan ze doen door de tijdelijke website Sprintgagnat.com. Hier kan je de komende 3 weken gokken op de dag (4 pronostieken) of op de tour in het algemeen (2).
  2. Wie wordt dagwinnaar?
  3. Welke zijn de eerste 3 renners elke dag?
  4. Welke zijn de eerste 3 ploegen elke dag?
  5. Wie is groene truidrager na elke etappe?
  6. Dagelijkse top 3 in de algemene rangschikking,
  7. Dagelijkse top 3 ploegenklassement.

Voor 13 juli:

  1. Wie wint de Tour 2009?
  2. Wie wint de groene trui?
  • Deelnemen kan via de site Sprintgagnant dus maar ook via de officiële website van de Tour 2009 zelf, op zijn minste merkwaardig toch!?
  • De prijzenkast is gigantisch: groene truien, kadocheques (EUR 1500), GPS, smartphones, LCD schermen, mini PC's, groene truien en massa's petjes.
  • Sprintgagnant.com is de tweede website in zijn soort: ervaring werd opgedaan met een gelijksoortige website voor het rugby: Pronosovales.com. Deze site loopt echter het ganse jaar door...

PMU?

Voor de fun: de afkorting PMU staat ook voor Permanente Make Up en dat is uiteraard een heel ander onderwerp dat elders aan bod komt! Permanente Make Up!

Kan het anders?

Ja! De Franse arrogantie kan een voorbeeld nemen aan de Britse manier over de manier waarop zij jaarlijks het grootste tennistornooi organiseren: Wimbledon!

Nieuw 2010: Mechanische doping!

Welk fietszadel moet je kiezen?

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden