Een klein hondje in huis nemen

Een piepklein hondje in huis

Steeds meer mensen zijn dol op een klein hondje. Het is schattig om zo een klein hondje in huis te hebben en ook nog eens praktisch op heel wat vlakken. Maar let wel, dat ze nood hebben aan aandacht en een specifieke verzorging. Sommige baasjes vinden het ook wel leuk om hun kleine viervoeter aan te kleden en hem allerhande pakjes aan te kopen.

Een langdurige vriendschap

Kleine hondjes zijn och zo lief, veel mensen vinden het fijn om te zorgen voor een kleine hond, alleen al om dat het lijkt op het verzorgen van een baby. Als je maar onthoud dat een klein hondje geen baby is. Een faktor die meespeelt bij de aanschaf van een klein hondje is dat ze langer leven dan een grote hond. Hun hart wordt minder belast en ze lijden niet aan gewrichtsstoornissen waar grote honden op latere leeftijd soms mee te maken krijgen.

Een kwestie van ruimte en men kan hem overal mee naartoe nemen

De dag vandaag wonen we op kleinere oppervlakten dan vroeger, dit geldt voor onze appartementen maar zeker ook voor onze huizen, een klein huisdier hebben is makkelijker dan. Je vindt algauw een geschikte plaats voor de kleine hond. Zijn mand is kleiner, en wat onderhoud betreft is het makkelijker,  als hij haren verliest dat het er zeker minder zullen zijn dan bij een groot exemplaar. Komt hij modderig terug van een wandeling, duurt het maar enkele minuten om hem schoon te maken. Zo blijft je hond en huis of appartement proper.

Ben je vaak onderweg, je kan uw kleine vriend overal mee naartoe nemen. Men zegt....shoppen en dagdagelijkse dingen doen met je kleine hondje, dat is puur genot. Het hondje zelf schept er ook veel voldoening uit en het schept een hechte band tussen het hondje en zijn baasje.

Economischer

Kleine hondjes zijn wat eten en onderhoud betreft economischer dan grote honden. Alhoewel sommige baasjes het leuk vinden hun kleine hondje aan te kleden, en hem allerlei accessoires aan te schaffen. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn om het kleine hondje belachelijk te maken. Er is een enorm breed gamma aan kleertjes, zowel van retro tot hedendaags, het kost natuurlijk wel geld uw kleine hond aankleden.

Wees kordaat want ze zijn niet zo makkelijk op te voeden

Vaak hebben we de neiging om een grotere tolerantie te hebben tegenover kleine hondjes, dit komt gewoon omdat ze klein zijn. Maar je zal toch kordaat moeten zijn tegen de kleine hond, van bij het begin strikt zijn is de regel.

Als je duidelijke grenzen stelt is dit voor de kleine hond geen slechte ervaring, integendeel! Hij moet met dezelfde waarden opgevoed worden zoals zijn grote soortgenoot. Met een kordate opvoeding zal je geen onaangenaam gedrag veroorzaken. Als je dit kader schept, bevorder je het vertrouwen en moedig je het goed gedrag en zelfstandigheid aan. Het resultaat zal een hechte band scheppen tussen jullie twee.

Je bent de sleutelfiguur voor zijn gedrag en opvoeding, je moet hem juist van fout leren onderscheiden, de toon van je stem, je lichaamstaal en je regelmaat zijn de sleutel tot succes. Over het algemeen is het altijd beter om positief gedrag te belonen dan negatief gedrag te bestraffen.

Aandacht en verzorging

Het spreekt vanzelf dat onze kleine hond aandacht en verzorging nodig heeft. Alleen, verwar hem niet met een baby of een levende knuffel. Als je hem zijn hondenleven laat leiden zal jullie relatie er alleen maar op vooruit gaan. Het is verleidelijk om er een knuffeltje van te maken.

Net zoals voor zijn grote soortgenoot is het ook voor de kleine hond,  heel belangrijk om te gaan wandelen. Twee tot drie wandelingen per dag zorgt voor verbondenheid, plezier en evenwicht. 

Kwetsbaar

Men mag aannemen dat een kleine soort kwetsbaarder is dan een grote soort, het hangt natuurlijk af welk ras het is. Een heel gevoelig punt bij een kleine hond zijn de ogen, ze lopen laag bij de grond en stof en vuil kan gemakkelijk irriteren. Dus, hieraan aandacht schenken is een must, je kan de ogen regelmatig schoonmaken met een aangepast product. Van tijd tot tijd de nagels knippen is ook belangrijk.

Voeding

Doordat kleine honden zeer snel groeien hebben ze nood aan een evenwichtige voeding. Hun volwassen grootte bereiken ze al op een leeftijd van acht tot twaalf maanden. De voeding zelf mag bestaan uit brokken en voeding uit blik. Probeer de voeding op een regelmatig tijdstip te geven en zie dat er altijd een kom vers water ter beschikking is van de kleine hond.

De hipste onder de kleinsten

De chichuahua 

Het zijn extreen dynamische diertjes met een heel sterk karakter. Ze stellen zich heel wantrouwig op tegenover vreemden, vandaar hun neiging om te blaffen. Het blaffen maakt hen een soort van waakhond. Het zijn de kleinste honden ter wereld, ze worden tussen de 16 cm en 20 cm groot.

De Jack Russell 

Deze soort is energiek, intelligent, vurig en extreem actief. Robuust, vriendschappelijk en hebben totaal geen angst, hebben een ongeloofelijk doorzettingsvermogen en zijn vol zelfvertrouwen. Let wel, de Jack Russel niet geschikt is voor rustige gezinnen. Worden tussen de 25 cm en 30 cm groot.

Le Shih Tzu 

Deze soort is heel populair, tussen de 20 cm en 26 cm groot. Het is eerder een rustige soort, een joviaal karakter met een zacht temperament, op voorwaarde dat hij zich niet onrechtvaardig behandelt voelt. Hij kan flink van zich afbijten en zitten mokken in een hoekje. Belangrijk voor hem is het sociale contact met andere honden.

De Franse buldog 

Deze soort is een onvermoeibare speelkameraad, hij houdt enorm van kinderen. Ondanks zijn gespierde uitzicht is de Franse buldog enkel een gezelschapshond. Heeft een lengte van 30 cm tot 35 cm, is van nature een zeer zchte hond.

De Cavalier King Charles 

De Cavalier King Charles is sierlijk en levendig met een lengte van 25 cm tot 34 cm groot. Hij heeft een explosief karakter wat hem een ideale speelkameraad maakt, alhoewel hij zeer goed begrijpt wanneer hij zich rustig moet houden. Is vriendelijk en blaft niet veel.

De yorkshire 

Een opgewekt, levendig en inteligent hondje, het zijn echte terriërs die van nature echte rattenjagers zijn. Het zijn trouwens heel goede waakhonden. Worden tussen de 15 cm tot 25 cm groot. Zijn heel geschikt voor een gezin met kinderen.

 

 

 

De maltezer 

Een erg levendig en intelligent hondje, zijn tussen de 21 cm en 25 cm groot. Zijn zeer gehecht aan hun baasje, maar ook grote kindervrienden. Het is een uitstekende gezelschapshond en waker, klein maar dapper.

 

 

Tot slot

Mensen zijn dol op kleine hondjes, ze zijn schattig en lief en je kan ze aankleden. Maak uw hondje wel niet belachelijk wanneer je hem aankleed. Je hoeft geen grote ruimte te hebben om er ééntje in huis te halen. Ze zijn makkelijk mee te nemen, en de dagelijkse dingen samendoen is puur genot. Zijn dagelijkse wandelingen zijn een must en scheppen een band tussen jullie.Je moet wel kordaat zijn bij de opvoeding en hem een evenwichtige voeding geven.

 

Extra: Start een hondenuitlaatservice  

Je eigen hondenuitlaatservice opstarten is een heel goede zet en weet jij waarom?

Geen ervaring nodig Het doet er niet toe waar je vandaan komt, wie je bent, wat je weet, wat je doet en of je twee linker handen hebt Als je van honden houdt, kan jij je eigen hondenuitlaatservice starten en een goed inkomen verdienen.

Weinig Risico - Je kan jouw hondenuitlaatservice voor een kleine investering en tegen lage kosten opstarten.

Eigen Baas - Wordt je eigen baas en wees van niemand afhankelijk, bepaal zelf hoeveel je wilt verdienen, met werk wat jij leuk vindt!

Flexibele Uren Werk op de uren die JIJ wilt, fulltime of parttime, zodat je meer uren kan besteden aan jouw familie en vrienden en dingen kan doen die je leuk vindt.

Kies waar je werkt Een hondenuitlaatservice geeft jou de gelegenheid te werken waar JIJ wilt, met wie JIJ wilt, op verschillende locaties of op een vaste uitlaatplaats.

Hoge Verdiensten - Het is geen geheim dat er in de hondenuitlaatservice goed verdient wordt!

 Bron

 

Hier krijg je een:  (een echte aanrader) 

De 7 GROOTSTE GEDRAGSPROBLEMEN  van de Jack Russell en HOE je deze moet aanpakken. 

Waarom je je leiderschap moet vergroten en HOE je dit vervolgens ook aanpakt.

Wat de ENIGE EN JUISTE WIJZE  is om je Jack Russell te bestraffen.

De 5 Belangrijkste trainingsadviezen op het gebied van je Jack Russell trainen.(Waar je nooit van mag afwijken.)

Hoe je gedragsproblemen KUNT OPLOSSEN of nog beter…..hoe je gedragsproblemen KUNT VOORKOMEN.

 Hoe je op een leuke manier kunt spelen met jouw Jack Russell.(+ wat de regels daar bij zijn)

 9 praktische Trainingstips die direct een positief resultaat zullen laten zien.

Wat vindt men in het boek:

 • Tips voor het ontmoeten van vreemde mensen.
 • Tips voor een plezierige training.
 • Uitleg over het belang van waarom u uw Chihuahua moet trainen.
 • Waarom u niet op vaste tijdstippen moet trainen.
 • Hoe u uw Chihuahua moet belonen.
 • Op wat voor plek u het beste kan trainen.
 • Dat op de juiste momenten te trainen enorm belangrijk is in de opvoeding van de Chihuahua.
 • Hoe u uw Chihuahua moet straffen.
 • Hoe u van het opvoeden een feest kunt maken.
 • Wanneer u uw Chihuahua beloningen moet geven.
 • Op welke momenten het goed is te spelen en te trainen.
 • Waarom u niet te lang met de Chihuahua moet trainen.
 • Hoe u het beste van de vooruitgang kunt genieten.
 • De meest effectieve zindelijkheidstraining voor de Chihuahua.
 • Ongelukjes tijdens het zindelijk maken waar uw Chihuahua niets aan kan doen.
 • Hoe u uw Chihuahua alleen kan leren zijn.