Online bestellen: antiek kopen

Je huis smaakvol inrichten? Kies voor antieke meubels. Er is een grote keuze aan antieke meubels voor het inrichten van jouw huis. Is antiek duur? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Eenzelfde vraag kan je stellen voor zeer moderne meubels. Duur? Ja soms wel, maar het hoeft niet. Hieronder vindt je enkele tips en trucs die ik heb gebruikt om voor weinig geld online kunst en antiek te kopen. Daarmee heb ik veel geld bespaart. Denk je nog steeds dat antiek duur is? Richt je zoektocht op internet dan op Brocante meubels. Deze brocante meubels ademen de sfeer uit van vroeger. Maar echt oud zijn de meubel niet. Ze zien er antiek uit. Echt antiek zijn brocante meubels echter niet.

Antiek uit alle delen van de wereld

Er zijn grote verschillen in de antieke stoelen, tafels, lampen, bureaus, klokken en kasten uit de vele windstreken op aarde. Hoe herken je nu makkelijk en snel bepaalde stylen in antieke meubels? Hieronder vind je de belangrijkste vormen en kleuren die veelal bepalen uit welk land een antieke klok of antieke stoel afkomstig is. Let op: hieronder staan algemene richtlijnen beschreven. Raadpleeg altijd een deskundige voordat u een grote (online) aankoop doet op een kunst en antiek beurs of een brocante markt.

Engels kunst en antiek

Engels antiek is te herkennen aan de robuuste materialen die verwerkt zijn. Ook het gebruik van donkere kleuren, zoals donker groen en donker blauw zijn kenmerken die vooral door Engelse meubel makers werden gebruikt. Deze donkere kleuren komen ook terug in het antieke porselein en aardewerk. Daarbij komt dat het houtsnijwerk veelal minder verfijnt is dan het Chinese antiek. Het gebruik van mahoniehout kan een aanwijzing zijn dat je te maken hebt met kunst en antiek van Engelse komaf.

Chinees kunst en antiek

Het Chinese antiek onderscheidt zich duidelijk van het Engelse antiek door het gebruik van felle kleuren, zoals rood en geel. Deze kleuren komen nadrukkelijk ook terug in de motieven en schilderingen op het antieke Chinese porselein en de antieke kopjes en schotel van aardewerk. Tot slot: het hout snijwerk van antieke Chinese kasten en klokken is veelal zeer verfijnd.

Kopen op online kunst en antiek veilingen

Hebt u wel eens iets gekocht op een online veiling. Bijvoorbeeld bij het wereldberoemde veilinghuis Christies. Dan weet u hoe spannend het is om te zien hoe de online antiek veiling verloopt. En natuurlijk of u de door u uitgezochte antieke boeken, vazen of spiegels ook werkelijk toegewezen krijgt. Een deel van de pret is ‘de sport’ om kunst en antiek voor een redelijk (lage) prijs te kunnen kopen. Betaalbaar antiek kan minstens zo mooi zijn als onbetaalbare kunst. Het internet is voor velen een groot online veilinghuis met oneindig veel antieke voorwerpen uit de hele wereld. Hieronder staan tips waar je op moet letten bij het online aanschaffen van antiek.

Internet antiek en kunst veilinghuizen

Als je online antiek gaat bestellen kom je al gauw op sites van online veilinghuizen. Voorbeelden van een online veiling huizen zijn veilplaats.nl en veilingwinnaar.nl. Belangrijk is in eerste instantie te weten in welk land een veilinghuis gevestigd is. Als u op zoek bent naar betaalbaar antiek wilt u uiteraard geen handenvol geld kwijt zijn aan verzendkosten. Ook afmetingen en gewicht spelen hierbij een rol! Er bestaan ook online veiling huizen waarbij de verzendkosten niet betaald hoeven te worden door de koper.

Tips om geld te besparen bij online veilingen

  • Veelal dient u zich vooraf te registreren.
  • Lees vooraf goed de voorwaarden voor deelname.
  • Let goed op de spelregels. Bijvoorbeeld: wordt iets verkocht per opbod. Of juist bij afslag? Een groot verschil!
  • Wellicht dient u geld op een aparte rekening van het veilinghuis te storten als eerste aanbetaling
  • Voor grote aankopen kan vooraf een bankgarantie worden geeist.
  • Vraag bij grote aankopen om een goed taxatierapport. Zorg ervoor dat het taxatie rapport niet antiek is...
  • Let goed op bijkomende kosten. Bijvoorbeeld het percentage dat de veilingmeester in rekening brengt. Houd rekening met een minimum van 15% En uiteraard de BTW, in 2009 19%.
  • Breng nooit een bod uit zonder limiet.

Succes met online shoppen op de internationale kunst en antiek veilingen!

Beveilig uw antiek goed

Hebt u veel antiek in uw huis of woning? Geef dieven geen kans en zorg voor http://www.alarmwesa.nl/nl/particulieren/inbraakbeveiliging@@inbraakpreventie

Algemene tips bij antieke en koloniale meubels

Hebt u tip? Mail de auteur van dit artikel! Wij plaatsen uw reactie snel, zodat u anderen hiermee kan helpen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden