Een huis dat lekker ruikt

Je huis lekker raken ruiken

Een huis dat niet lekker ruikt is niet uitnodigend. Soms kan de geur van dieren komen, of het is de frituur geur, misschien is het luier in de vuilnisbak. Wat het ook is, de geur is niet prettig en er moet iets aan gedaan worden.

Niet roken

Het zal voor veel mensen moeilijk zijn, maar als ik me hou aan dit artikel denk er dan aan dat de rook niet alleen in je longen komt. Het gaat in je vloerbedekking, je gordijnen, je muren eigenlijk in alles. Huizen en auto’s waarin gerookt is verkopen minder snel en de waarde is ook minder. Een asbak ruikt niet lekker en de geur ervan verwijderen is ook niet makkelijk. Wie weet is dit een nieuwe reden om te stoppen met roken.

Azijn

Azijn en kalk zijn elkaars vijanden, daarom wordt het vaak gebruikt in de badkamer. Azijn is een ontsmettingsmiddel! Je kunt het overal gebruiken, breng het aan op de oppervlakte die je wilt schoonmaken, laat het even zitten en veeg het dan schoon. In het begin ruik je de azijngeur maar na een paar minuten verdwijnt deze. De azijn zorgt er ook voor dat andere geuren verdwijnen.

Vuilnisbakken

Hier komt vaak een geur vandaan die niet prettig in je neus is. Er bestaan verschillende alternatieven om je vuilnisbak lekker te laten geuren. Denk aan soda op de bodem strooien, of kattenbak vulling. Elk voordeel heeft zijn nadeel want de soda en de kattenbak vulling moet je na gelang van tijd verschonen, wat dus inhoudt dat je de vuilnisbak ook moet schoonmaken. Wat beter is, is een krant op de bodem plaatsen. Wanneer de vuilnisbak lekt dan absorbeert de krant het vloeistof op en neemt meteen de geur mee. Verwissel de krant 1 keer per week en de geur zal minder worden. Het is natuurlijk het beste om de vuilnisbak ook mee te nemen in de schoonmaak routine en 1 keer per week of 1 keer per weken ook helemaal schoon te maken.

Ventileer

Als de kachel aan staat en de deuren en ramen lang dicht zijn dan gaat je huis muf ruiken. Doe, zolang het weer het toe laat, elke dag 10 minuten alle ramen open en laat de wind lekker door je huis waaien. Na die 10 minuten kan je alle ramen dicht doen of een paar. Ja, dit geldt ook voor de nieuwbouwhuizen met een WTW installatie. De lucht in het huis is inderdaad schoner, maar dit houdt niet in dat je de deuren en ramen niet mag openen. Dit kan en mag gewoon, het heeft geen invloed op de WTW installatie.

Stofzuigen

Tapijt is zacht, warm en erg mooi, maar het is moeilijker schoon te houden dan hardere oppervlakken zoals hout, vinyl of laminaat. Hoe vaker u stofzuigt hoe minder vuil zich kan opbouwen in uw tapijt. Dagelijks stofzuigen is het allerbest, maar niet voor iedereen altijd mogelijk. Het minimum is 1 keer per week elke kamer stofzuigen, om het schoon en geurloos te houden. Om een extra geurtje aan de stofzuiger toe te voegen, kan je wat waspoeder opzuigen voordat je begint.Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden