De voordelen van tapijt en tapijttegels als vloerbedekking thuis en op het werk

Tapijten en tapijttegels worden steeds populairder tegenover de houten vloeren als parket en laminaat. Tapijt is dan ook de meest gebruikte vloerbedekking thuis en op kantoor in Nederland

Voordelen tapijt en tapijttegels

Tapijt kent vele voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen. Zo dempt tapijt het geluid van voetstappen met maar liefst 25 tot 34 decibel, maar ook dempt het andere geluiden zoals geluiden afkomstig van uw tv, radio of uw eigen stem. Een ander voordeel van tapijt is dat het energiebesparend is, tapijt isoleert namelijk warmte. Een ideale ondergrond voor uw kinderen om op te spelen, tv te kijken of voor u om met blote voeten door uw huis te paraderen. Ook is tapijt een veilige vloerbedekking, dit komt omdat tapijt een stroef materiaal is waardoor de kans op uitglijden kleiner is dan op bijvoorbeeld laminaat. Als u dan toch valt, valt u minder hard omdat tapijt zacht en verend is.

Tapijttegels leggen

Tapijttegels geven naast alle gemakken en voordelen van gewoon tapijt ook nog eens het voordeel dat het makkelijk te plaatsen is. Het is makkelijk aan te passen aan de ruimte waar het in moet liggen waardoor u minder hoeft te snijden aan de tapijttegels. Ook zijn er enkele soorten tapijttegels die u onder de kraan kunt reinigen. Mocht dit niet het geval zijn kunt u de bevuilde tegel vervangen door een nieuwe tegel. Ideaal als er iets op gemorst is en dit moet worden schoongemaakt. Maar tegenwoordig worden alle tapijten in de fabriek behandeld tegen vuil en vlekken waardoor vuildeeltjes zich minder snel hechten aan het tapijt. Ook kun je met tapijttegels leuke kleurencombinaties maken in uw huis en omdat deze makkelijk te verwijderen zijn heeft u ook weinig problemen als u een nieuwe vloerbedekking wilt gaan leggen.

Soorten tapijt tegels

Tapijt komt er in verschillende soorten en maten, als geheel of in de vorm van tegels. Zo zijn er bouclé tapijten, velours tapijten en shag tapijten. Het verschil tussen deze soorten tapijt zit in de vorm van het poolmateriaal, de dikte, de fijnheid en de pooldichtheid.

De structuur van tapijt

Een tapijt is opgebouwd ui t verschillende polen die uitmaken hoe het tapijt er uit zien en hoe de structuur van het tapijt is. Bij een bouclé tapijt spreken we van een hoog/laag structuur omdat de polen een ongelijke hoogte hebben, dit is ook zo bij het geschoren bouclé tapijt maar hier zie je de hoog/laag structuur in een patroon. Velours tapijten zijn tapijten met een lage poolhoogte en een hoge pool dichtheid. Kenmerkend voor het shag tapijt is dat de polen hier lang zijnen de pooldichtheid klein, hierdoor zullen de polen omvallen en krijgt het tapijt een warrige en speelse uitstraling. Shag tapijten worden dan ook veel gebruikt als vloerkleed.

Advies inwinnen over vloerbedekking

Maar voordat u daadwerkelijk overgaat tot het aanschaffen van een vloerbedekking is het aan te raden dat u eerst langs een specialist gaat. Een dergelijke specialist kan u specifieke informatie geven over het tapijt dat u zou willen hebben. Ook kunt u ervoor kiezen om bij een vloerbedekking winkel langs te gaan als Heuga. Hier kunnen ze u ook voorzien van advies over verscheidene vloer bedekkingen.

Overige tips aankleding kamers

Denk ook eens aan een http://www.zappybaby.be/nl/blogs/kinderkamers/47295/muurschilderingen-sabine-manshoven.html@@muurschildering, in plaats van behang aan de muur.

Het bestaande http://www.bouwwiki.nl/Tapijt_gang_verwijderen@@tapijt verwijderen kan een tijdrovende klus zijn. Met tips van kenners gaat het een stuk eenvoudiger!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden