De mooiste overkappingen voor mijn terras of carport

Als u in de zomer eens lekker op uw terrasje zit met een hapje en een drankje is het natuurlijk wel prettig dat het weer goed is en dat u droog blijft als er een plotselinge bui op komt zetten. Dit is mogelijk met een terrasoverkapping.

Overkappingen

Overkapping zijn er in alle soorten en maten. Er worden overkappingen gemaakt die in de vorm van een boog zijn gevormd, maar ook overkappingen die niet zijn gevormd en dus strak zijn. Er bestaan overkappingen voor thuisgebruik zoals de terrasoverkapping, de carportoverkapping en de minder voorkomende zwembadoverkappingen, echter zijn er ook overkappingen voor het bedrijfsleven als de rokersruimte, de entree, en de fietsenstalling. Deze tekst gaat over de overkappingen voor thuisgebruik.

Terras overkapping

Eens lekker in de buitenlucht in de tuin zitten zonder ook maar een druppel te voelen? Dit is mogelijk als u over een terrasoverkapping in uw tuin beschikt. Maar een overkapping zorgt er niet alleen voor dat u zelf droogzit als het weer even niet mee wil werken, maar ook zorgt het ervoor dat uw meubelen het hele jaar door droog staan. Zo kunt u ook in het heerlijke lentezonnetje of in de najaarszon genieten van uw tuin en terras. Maar ook als u er aan denkt om uw serre uit te bouwen is een terrasoverkapping een goede oplossing, het is goedkoper en u zit droog met een uitzicht op uw tuin. Een terrasoverkapping kan dus ook prima in plaats van het aanbouwen van een serre.

Carport overkapping

Dan zijn er ook nog de carportoverkappingen, deze overkappingen schaft u aan om dezelfde redenen als een terrasoverkapping; u wilt dat uw bezittingen en uzelf droog blijven. Als u in de auto wilt stappen om naar uw werk te gaan en het is buiten hondenweer is het prettig om gewoon naar buiten te kunnen stappen onder uw overkapping en droog in de auto te kunnen gaan zitten. Daarbij is een carportoverkapping ook goed voor uw auto, de overkapping biedt namelijk bescherming tegen weersinvloeden en aan eventuele vogels die over uw auto heen kunnen vliegen. Op deze manier behoud uw auto langer zijn waarde en daalt deze waarde ook minder snel, het is dus een investering die u er op de lange termijn weer uithaalt.

Andere soorten overkappingen

Zoals gezegd zijn er verschillende overkappingen voor u mogelijk. Maar ook zijn er verschillende materialen die worden gebruikt bij het plaatsen van een overkapping voor u. Overkappingen hebben vaak een maatconstructie van staal, echter kan het dak van glas zijn of als er geen eis wordt gesteld aan de lichtinval kan het dak ook van staalplaat. Ook is het mogelijk om een overkapping van hout te kopen, dit oogt natuurlijker. Bij deze overkappingen is het mogelijk om het dak met glas of kunststof in te leggen, er is dan dus veel lichtinval.

Tip bij bouw van overkapping

Als u een overkapping wilt laten bouwen moet u er wel op letten dat er vaak een vergunning nodig is om deze te laten plaatsen.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden