De Gezellige tuin pagina 1

[[Image:Handtekeningtatjana.jpg|left|thumb|De gezellige tuin pagina's van LeerWiki worden ingericht vanuit een ecologisch gedachtengoed. Met elke keer een plant eruit gelicht. Soms iets over de eetbare tuin of een tip om plagen te voorkomen of bestrijden. Of iets anders. Meer weten over het ecologisch gedachtengoed lees:Wat is Permacultuur |690px]]

LeerWiki's visie op leren over de tuin

Plagen Bestrijdings Tip

We krijgen in de tuin met allerlei plagen te maken. Van een te grote hoeveel heid slakken of luizen tot schimmels en uitdrogingen terwijl er water genoeg gegeven wordt. En we proberen ze te bestrijden. Beter is altijd nog om ze te voorkomen. Hiervoor zijn wel mogelijkheden.Om te beginnen is het al beter als de planten daar geplaatst worden waar ze thuishoren. Een schaduwplant in de schaduw en de zonneliefhebber in de zon. Als het klimaat voor de plant optimaal is, is de kans op ziektes altijd kleiner. Een gezonde plant wordt immers minder snel ziek.

De wind is hierin ook beter serieus te nemen. Want sommige planten moeten juist lichtelijk in de wind staan, anders krijgen ze sneller luis. Dus de standplaats is al als eerste van belang. Toch iets om op te letten bij de aanschaf van nieuwe tuinvulling. Tegen het natuurlijke evenwicht ingaan is nooit succesvol.

LeerWiki heeft de Visie om spelenderwijs te leren. Dit gebeurt onder de gebruikers die het leuk vinden om te schrijven en daarvoor net dat ene bij willen leren, dat ze net nog niet wisten. En het dan weer bereid zijn om dat door te geven aan een groter publiek. Het publiek van de LeerWiki. De bezoekers en aan de gebruikers onderling. LeerWiki maakt van leren een spel. En niemand zal hier meer een hekel hebben aan leren.

Introductie van de Tuin pagina

Heester eruitgelicht De Euyonimus is een leuke kleine groenbijvende heester. De heester is makkelijk terug te snoeien en gedijt goed op vele grondsoorten. Bij veel snoeien wordt de heester een mooi vol klein struikje. Dat ook geschikt is om in de winterbloembakken te gebruiken. En zeker alles gezellig opfleurt met zijn bonte blad. In de winter tuin is de Euyonimus een bonte opvrolijker van de tuin

Dit is de eerste Gezellige tuin pagina op LeerWiki. Waarin er geprobeerd wordt hier nog eens extra uiting aan te geven. Lees elke keer de nieuwe gezellige tuin pagina. En je leert spelenderwijs op een gezellige manier iets over de tuin. Zonder er heel veel moeite voor te hoeven doen. Ben je een echte tuin liefhebber, maar vind je de te lezen stukken vaak te lang. Dan worden deze tuin pagina's voor jou. Wil je meer over de tuin weten of op een onderwerp dieper ingaan, dan zal vanaf deze pagina vaak nog verwezen worden naar uitgebreidere informatie aanwezig op LeerWiki.

Bij gezondheid en welzijn, zullen er op deze pagina nog vele Gezellige tuin pagina's volgen. De tuin pagina's zullen op het moment van schrijven met de seizoenen meegaan.

Volgende keer op De gezellige Tuinpagina : de eetbare tuin en meer over de Helleborus.Naar de volgende gezellige tuinpagina

Uw hovenier helpt u graag met de tuin

Deze pagina is tot stand gekomen met medewerking van Hoveniersbedrijf Heerde