Welke grasmaaier heb ik nodig

Het gras is altijd groener bij de buren. Een opmerking die veel mensen wel eens horen. Een mooie en goed onderhouden tuin is een belangrijk element van een mooi huis. Het fijn als de tuin om je huis heen ook prettig is om te vertoeven. Op een mooie zomeravond bijvoorbeeld. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor u!

Wie wil er nu niet thuis komen en over zijn nette gazonnetje lopen en naar de mooie bloemen kijken die bij de voordeur staan? Dit artikel gaat echter niet over de tuin zelf maar een elementair onderdeel hiervan, het gras. En dan voornamelijk hoe dit goed te verzorgen en te maaien.


Wat wil ik met mijn tuin en gras?

Voordat je keuzes gaat maken wat voor gereedschap aan te schaffen voor je tuin is het belangrijk goed te bedenken wat je hiermee wilt. Ben je een druk bezet persoon en heb je weinig tijd voor je tuin? Of hou je niet van tuinieren en moet alles snel en gemakkelijk? Dit zijn allemaal keuzes op grond waarvan jij je tuin gaat inrichten en onderhouden.

Voor jouw gras geldt hetzelfde. Wat is de grootte van mijn tuin? Is het een grond ongelijk qua hoogte, staan er veel planten en bomen? Wil ik een gazon of mag mijn gras wat grover en wilder groeien?


Keuze voor een goede grasmaaier

Allereerst moet je letten op de grootte van je tuin. Wanneer deze meer dan 100 vierkante meter is, is het een overweging om een zitmaaier aan te schaffen. Is je tuin kleiner dan deze oppervlak dan kun je het af met een automatische of niet automatische maaier waar je achteraan moet lopen. Wanneer je alles netjes opgeruimd wil hebben en geen gemaaid gras in je tuin wil is het raadzaam om een bak voor achter of op je grasmaaier te kopen. Een andere manier van maaien is 'mulchen'. Hierbij wordt de lengte van het gras gehalveerd elke keer dat je het maait. Zo zijn er een aantal technieken en manier waarop jij je grasveld(je) kunt bijhouden. Het is dan ook belangrijk dat je je goed laat informeren of zelf informatie opzoekt, bijvoorbeeld op internet, over dit onderwerp.

Bronnen en Links

www.tuinenco-magazine.nl

www.husqvarna.nl

www.home.hetnet.nl/~mjevolgers/html/grasmaaiers_voor_dummies.html

Karweitjes in en om uw huis uitbesteden

U kan het tuinonderhoud ook uitbesteden: http://www.bokastyle.nl@@Offerte hovenier

Ook andere klussen zijn uit te besteden, bijvoorbeeld bij het http://www.bouwx.nl@@badkamer verbouwen

Hebt u een hond? Denk dan eens aan een goede http://www.uitlatendus.nl@@dieren uitlaat service