Een vakantiehuis op Curacao als tweede huis of woning

Een tweede huis is een droom van velen. Curacao is een eiland waar deze droom kan worden gerealiseerd. De huizen prijzen zijn er zeer acceptabel, de mensen zijn vriendelijk, het klimaat is zeer aangenaam en de reistijd Nederland – Curacao bedraagt slechts 9,5 tot 10 vlieg uren. Wij gingen op onderzoek uit naar ons droomhuis. De belangrijkste bevindingen staan hieronder vermeld.

Populaire wijken en buurten op Curacao

Willemstad is het commerciële centrum van Curacao. Bekende wijken zijn Jan Thiel, Salina, Caracas baai weg en Spaanse water. In en rond Willemsstad is de wijk rond de straat Pietermaai sterk in opkomst. Waar vind je Pietermaai? Vanaf de centrale ronde markt en de oude overdekte markt loop je richting zee. Houd links aan en je komt vanzelf op Pietermaai. Er staan nog veel vervallen huizen, maar er is ook al nieuwbouw. Zo is het nationaal Etnografiemuseum er gevestigd in nieuwbouw gebouw en kan je loungen bij Moon dat is gerestaureerd. Moon is volledig wit en strak ingericht door de iemand van de familie Des Bouvries, uiteraard inclusief ‘infinitiy’ zwembad. In diezelfde straat zijn meer panden opgeknapt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij ‘Servir Frais’, een wijn importeur met Nederlandse eigenaar. Buiten Willemstad heb je leuke dorpen zoals Julianadorp en Westpunt.

Bestaande bouw vakantiehuizen

Er zijn regelmatig vele mooie woningen en vakantiewoningen te koop op Curacao. Een belangrijke vraag is of u een vakantiehuis wilt hebben op een resort of juist niet. Bent u regelmatig afwezig, dan kan een resort een uitkomst zijn, inclusief 24 uurs beveiliging en service. Een bekend luxe resort nabij Willemstad waar regelmatig villa’s te koop en te huur zijn is Sea Aquarium Beach Resort. Aan de andere kant van het eiland ligt Kura Holanda in het dorpje Westpunt. Kura Holanda biedt uiteraard meerdere zwembaden, een privé strand, een duik school, een tennisbaan, meerdere sauna’s en meerdere restaurants. Alle villa’s zijn voorzien van keuken, airco, kluis, meerdere badkamers en een balkon.

Nieuwbouw vakantiehuis op Curacao

Santa Barbara Plantation nadert in 2010 zijn voltooiing. Deze luxe villa’s zijn ontworpen door Jan en Monique Des Bouvries. De vraagprijs is welliswaar stevig (rond de 1 miljoen euro), maar dan heb je op Santa Barbara Plantation wel een 18 holes golfbaan en een haven dicht bij de hand.

Port San Nicolas biedt ook nieuwbouw. Aquamarine is de eerste fase van 58 kavels die in 2009 en 2010 worden uitgegeven. In 2011 en 2012 komt de tweede fase nieuwbouw kavels. Deze kavels zijn gelegen aan de St Martha Baai en/of hebben uitzicht op de St Martha Baai.

Tips bij verhuizen naar de tweede woning op Curaçao of Bonaire

Verhuizen naar een eiland zoals Curaçao brengt zeevracht met zich mee. Veelal worden meubels, luxe auto’s en motorfietsen vervoer naar de tweede woning. Kies een betrouwbare partner voor alle shipments, internationale container verhuis service en douane formaliteiten. Kijk bijvoorbeeld een op caribexshipping.nl.

Bronnen en links naar woningaanbod Curacao

Zorg voor een goede makelaar bij de begeleiding van onroerendgoed aankoop. Voor actueel woning aanbod zie ook:

www.bonbiba.com

Woning in beschermd gebied

Wist u dat het mogelijk is een woning te kopen binnen de bescherming van een goed afsluitbaar hek? Vaak is er ook een portier aanwezig voor http://www.alarmwesa.nl/nl/bedrijven/toegangscontrole@@toegangscontrole. Middels deze http://www.themabeveiliging.nl@@beveiliging hebben inbrekers minder kans.

Hypotheek specialisten op Curacao

Kijk eens bij de Centrale Hypotheekbank op www.chb.an, gevestigd aan de Schouwburgweg 26 op Curacao.

'Must do' op Curacao

Vraag een taxi chauffeur om je in het centrum van de wijk Punda naar Otrabanda te brengen. Dan kom je over de Juliana brug. Deze immens hoge brug geeft een prachtig uitzicht op de haven. Wil je liever wandelen van Punda naar Otrabanda? Wandel dan (over dezelfde rivier) over de beweegbare Koningin Emma brug. Ook dan heb je een spectaculair uitzicht op de haven. De wijk Otrabanda is sowieso een unieke smeltkroes van culturen waar je gerust een kijkje kan nemen.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden