5 Tips om snel je huis te verkopen

Inleiding

Wil je net je huis verkopen, komt de kredietcrisis. De hele huizenmarkt stort in. En jij hebt net een nieuw huis op het oog of je hebt zelfs al een huis gekocht en hebt dus dubbele woonlasten. Misschien ben je door de crisis wel genoodzaakt je huis te verkopen, omdat je de hypotheek niet meer kunt opbrengen. Wat de reden ook is, jij bent op zoek naar een antwoord op de vraag: Hoe verkoop ik mijn huis zo snel mogelijk? In dit artikel vind je vijf tips om snel je huis te verkopen, ook in crisistijd!

Ruim op en maak schoon

Zorg dat je huis er schoon en opgeruimd uit ziet. Je zult je huis veel eerder verkopen als de kijker zich thuis kan voelen in je huis en direct een klik krijg. Dus maak je huis grondig schoon en huur eventueel tijdelijke opslagruimte om je overtollige spullen op te slaan of verkoop ze via marktplaats. Zorg ook dat je huis voldoende lichtinval heeft.

Mooie overzichtelijke foto’s

Potentiële kopers zullen in de meeste gevallen je huis eerst op foto’s bekijken. Wanneer deze foto’s niet aantrekkelijk zijn, zullen ze niet eens de moeite nemen je huis te bekijken. Daarom is het zaak om wanneer je de eerste tip hebt uitgevoerd, te zorgen voor mooie foto’s. Hoewel je zelf natuurlijk een topfotograaf bent, loont het al snel om een professionele fotograaf in te huren. Makelaars hebben vaak contacten met vaste fotografen die gespecialiseerd zijn in huizenfotografie. Ook op internet zijn diverse fotografen te vinden. Goede foto’s zorgen ervoor dat je je huis snel en voor een goede prijs kunt verkopen, vraag de fotograaf daarom ook specifiek naar tips waardoor je huis aantrekkelijker op foto’s komt!

Zorg voor vindbaarheid

Bijna iedereen zoekt tegenwoordig een huis via het internet. Zorg dan ook dat jouw huis goed gevonden wordt op het wereldwijde web. Het is van belang dat je huis op Funda en andere huizenzoeksites staat. Maar ook al staat je huis op deze sites, dan wil dat nog niet zeggen dat hij daadwerkelijk gevonden wordt. Het eerste waar mensen naar kijken is de prijs, zorg dus voor de juiste prijs. Je trekt bijvoorbeeld veel meer bezoekers wanneer je vraagprijs net onder de 2 ton lig in plaats van net er boven. Het heeft in deze tijden van crisis geen zin om extra te bluffen bovenop je prijs, je huis zal alleen maar extra lang in de verkoop staan.

Investeer in je huis

Misschien klinkt deze tip vreemd, maar door een kleine investering in je huis te doen kan je huis een stuk aantrekkelijker worden en dus sneller verkopen. Verf dus nog even die afgebladderde kozijnen, leg een nieuw (goedkoop) laminaat vloertje op je kapotte vloerbedekking of vervang de deurtjes van je keuken. Ook investeren in je tuin kan helpen. Wanneer door deze aanpassingen een koper verliefd wordt op je huis, kun je het huis sneller tegen en tegen een betere prijs verkopen!

Schakel een opkoper in

Wanneer het echt niet lukt om je huis te verkopen en je direct je geld nodig hebt, kun je een opkoper inschakelen. Verschillende bedrijven kopen huizen op waardoor je direct geld kunt krijgen, tot 90% van de vrije marktprijs. Vaak bieden zij diensten aan waarbij je kan meeprofiteren van de winst die zijn maken op de verkoop van je huis.

Een andere optie is om je huis door middel van (internet)veiling te verkopen. Inmiddels zijn er diverse sites die je kunnen helpen je huis per opbod te verkopen. Wellicht kun je door deze websites toch een betere verkoopprijs voor je woning realiseren.