Tips bij het huren van een huis

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning is dit altijd een spannende periode. Over het algemeen zal u al besloten hebben in welk gedeelte van het land u wilt komen te wonen of misschien zelfs al wel in welke gemeente u wilt wonen. Maar zelfs al weet u in welke gemeente u wilt komen te wonen, het zal u wellicht doen denken aan het zoeken van een speld in een hooiberg. In dit artikel wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van het huren.

Niet zo maar een huurhuis

Nadat u weet in welke gemeente u komt te wonen is het handig de desbetreffende gemeente te contacteren over de mogelijkheden en aanbevelingen. De gemeente kan u op de hoogte stellen van hun beleid voor woningzoekenden en wellicht meer belangrijke informatie verschaffen. Wanneer u deze informatie vergaart heeft kan het zoeken beginnen.

Het zoeken naar het ideale huis om te huren

Er zijn verscheidene mogelijkheden om tegenwoordig aan een huis te komen. De gemakkelijkste manier is het inschrijven bij een woningcorporatie. Deze corporaties bezitten een bepaald district binnen de gemeente en weten precies wanneer één van hun huizen vrijkomt en dus eventueel beschikbaar is voor u. De gemeente kan u inlichten over welke corporaties er zijn, maar zelf nazoeken in de Gouden Gids en het internet is zeker aan te raden. Voordelen van woningcorporaties zijn: Je kunt bij meerdere tegelijk ingeschreven staan om zo uw kansen te verhogen, bij de meeste corporaties dient u verder niets te doen, al is het wel handig vaak te bellen en uw behoefte naar een nieuwe woning te benadrukken.

Nadelen van deze corporaties zijn: Lange wachttijden, hoe groter de gemeente over het algemeen, hoe langer de wachttijden.

Ik kan echter bevestigen dat het vertellen van een aandoenlijk verhaal aan de telefoon u zal helpen hoger te komen in de wachtlijst, inspelen op de gevoelens van mensen werkt! Een andere mogelijkheid is gebruik maken van makelaars. Naast het begeleiden van mensen tijdens het kopen of verkopen van hun woning houden ze zich ook bezig met huur zaken.

Marktplaats biedt tegenwoordig ook huizen aan, wellicht is het handig hier eens een kijkje te nemen, of elders op het Internet natuurlijk.

Advertenties in de krant kunnen u natuurlijk ook enorm op weg helpen. Zelfs bij een klein aanbod bestaat de mogelijkheid dat u uw droomhuis tegenkomt.

Tot slot

Zo actief mogelijk alle hierboven beschreven mogelijkheden aflopen zal de speurtocht naar een huis zeker ten goede doen. Blijf actief, bel woningcorporaties, vraag rond en wellicht bent u binnen korte tijd voorzien van uw nieuwe woning.


Handige links naar een huur huis

google

marktplaats

Funda


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden