Leuke huurwoning in Utrecht vinden voor weinig geld per maand

Hoe kies ik een huurhuis onder de € 1000 in Utrecht?

Enige tijd geleden besloot ik te verhuizen naar Utrecht. Utrecht is namelijk een leuke stad waar veel jonge mensen wonen. Utrecht ligt bovendien zeer centraal in Nederland. Vanuit Utrecht reisje makkelijk naar leuke steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en natuurlijk ook den Bosch. Utrecht is een zeer levendige stad. Dat komt mede door de aanwezigheid van de Universiteit Utrecht. Op de Universiteit Utrecht studeren vele jonge mensen. Er zijn verschillende interessante opleidingen zoals de opleiding diergeneeskunde, de studie rechten en de opleiding bedrijfskunde. Ook ik heb bedrijfskunde gestudeerd, en ben nu op zoek naar een baan. De banen die ik wil vinden moet in de buurt van Utrecht zijn. Tijdens mijn zoektocht naar een baan heb ik drie huurwoningen bekeken in Utrecht. Een goedkope huurwoning is lastig te vinden. De prijzen van koopwoningen in Utrecht ligt erg hoog. Aangezien ik starter ben op de woningmarkt, moet ik huren. Ik kan namelijk geen http://www.doorlopend-krediet-oversluiten.nl@@doorlopend krediet hypotheek afsluiten bij de bank. Mijn salaris is daarvoor te laag.

Kies eerst een wijk die bij jou past

Er zijn verschillende leuke wijken in Utrecht. Maar wat is nou een leuke wijk? Dat hangt er vanaf wat je zoekt. De wijk Overvecht ziet er heel anders uit dan de wijk Kanalen eiland. Een populaire wijk onder de studenten is De wijk lombok. Deze wijk ligt dicht tegen het centraal station van Utrecht aan. Als je richting het winkelcentrum Hoog Catherijne loopt, kom je in het centrum van Utrecht. Daar vind je meteen vele leuke winkels. Je kan vanaf het centraal station ook de uitgang Beatrix theater kiezen. Vanaf het Beatrix theater zie de wijk aan je rechterhand al liggen. De wijk lombok in Utrecht is een multiculturele samenleving. Een echte smeltkroes van culturen. De Kanaalstraat is een straat die dwars door het centrum van lombok snijdt. Aan beide zijden van de straat vind je vele winkels waar allerhande buitenlandse producten worden verkocht.

Witte vrouwen

Een zeer populaire wijk in Utrecht voor mensen die net zijn afgestudeerd, is de wijk witte vrouwen. Ook de wijk buiten witte vrouwen is populair en ligt direct naast de wijk witte vrouwen. De wijk witte vrouwen is goed bereikbaar vanaf de snelweg A 28. Neem de afslag Rijn zweert en ga bij de stoplichten rechtsaf richting rotonde de berenkuil. Op deze rotonde gaat de eerste afslag richting de Bilt. De tweede afslag gaat richting veemarkt. Driekwart rond op deze rotonde leidt naar de wijk witte vrouwen. Zodra je deze wijken witte vrouwen inrijdt valt het meteen op dat er vele mooie oude bomen staan langs de kant van de zich. De meeste huizen in deze wijk dateren van midden jaren 30. Het zijn zeer karakteristieke woningen. Er staan in deze wijk zowel hele kleine arbeidershuizen dus, als ook grote statige heren huizen en statige villa's. Er is dus een ruime keuze in huizen voor elk budget. En daarover hier onder meer.

Lunetten

Ook de wijk lunetten is zeer populair onder studenten. Veel studenten wonen hier op kamers. De studentenkamers zijn hier veel ruim en de maandelijkse huurprijs is relatief laag. Deze wijk biedt echter geen statige oude huizen. Deze wijk bevat veel gebouwen uit de jaren 60. Erg sfeervol? Nee, maar je kan er wel goed wonen.

Watervogel buurt

De watervogel buurt is zeer geschikt voor starters op de woningmarkt. De watervogel buurt ligt bij de gans straat en de Konings weg. Het ligt feitelijk tussen deze twee straten in en het spoor van de Nederlandse spoorwegen. Ook wordt deze wijk begrensd door de twee begraafplaatsen die hier aan de Konings weg vindt. Een van die begraafplaatsen heet Kovelswade. Het beroemde Pieter baan-Centrum kijkt ook uit op deze begraafplaats. Het nietige baan-Centrum is een centrum waar psychisch gestoorde mensen worden behandeld. Het is een centrum waar je opgesloten zit, net zoals in een gevangenis. Sommige utrechters hebben daar een grapje van gemaakt: van het aan de ene kant van de straat moet je zitten en aan de andere kant van de straat moet je liggen.

Koningsweg

De Konings weg in Utrecht is een statige laan met mooie platanen. Een plataan is een boom met typisch grote bladeren. Ook typisch is de vlekkerige schors aan de stam van de boom. De Konings weg is bekend van de intra tuin die daar is gevestigd een populaire plaats om op zaterdag te gaan winkelen. Uiteraard vind je ook dure huizen aan de Konings weg. Het huurhuis dat wij hebben bekeken kost € 1500 huur per maand. Daarvoor heb je dan wel 120 m² voor een oppervlakte en een kleine voortuin en een kleine achtertuin. De huurwoning die wij bekeken had ook een zolder.

Straten om te shoppen

Door de wijk witte vrouwen loopt de nachtegaal straat. In het verlengde van de nachtegaal straat vind je de burgemeester een hijgerig straat. Zowel de nachtegaal straat, als ook de burgemeester hijgerig straat vind je zeer veel huur kunnen kleine winkeltjes mocht je het centrum van Utrecht met de oude gracht en de nieuwe gracht al kennen? Ga dan eens een zaterdagmiddag shoppen in de nachtegaal straat, en de burgemeester hijgerig straat. Je zal je er niet vervelen. Je kijkt je ogen uit. Niet alleen de vele mooie etalages, maar ook de vele veelkleurige type mensen. Een bonte stoet aan studenten, dokters assistentes, artsen en, maar ook zwervers behandelen hier rond.

Aan de burgemeester Reiger straat hebben wij ook een huurhuis bekeken. Er zijn namelijk vele huurwoningen boven de winkels in deze straat. De voordeur van de huizen boven de winkels bevindt zich direct naast de etalage van deze winkel. De woningen zijn verdeeld en de huisnummers worden apart aangegeven door de toevoeging Bis. Deze woningen zijn in te sturen dan de woningen in lombok. De woningen die wij bekeken hebben kosten € 1000 inclusief voor deze € 1000 heb je 75 m² bouwen oppervlakte. Dat betekent dat je een royale woonkamer hebt met aangrenzende keuken, badkamer, slaapkamer en eventueel een dakterras.

Kies binnen de wijk een straat die bij jou past

Halverwege deze straat vind je aan de linkerhand de Abel Tasman straat. De Abel Tasman straat staat niet haaks op de Abel Tasman straat, maar loopt schuin weg. Aan de Abel Tasman straat vind je voornamelijk kleine arbeiderswoningen. Deze arbeiderswoningen zijn veelal gesplitst in een bovenwoning en een benedenwoning. De prijzen van deze woningen bedraagt ongeveer € 750 per maand inclusief. Voor deze huurprijs heb je dan ongeveer 65 m² woonoppervlak waarin is inbegrepen een kleine woonkamer, een kleine slaapkamer, een kleine keuken, en een bal cel. De voordeur komt uit in een soort op gang, die je deelt met je bovenburen. Uiteraard heeft iedereen wel zijn eigen voordeur. En reken er niet op dat je veel tuin hebt voor deze lage huurprijs.

Kortom

Kies eerst een wijk. Kies daarna een straat en kies binnen de straat het huis dat past bij jouw budget. Zo hebben wij ons ideale huurhuis in Utrecht ook gevonden!

Makelaar worden

Zelf makelaar worden? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn verschillende goede http://www.kennisradar.nl@@opleidingen voor makelaar en bemiddelaars in onroerend goed. Houd er rekening mee dat je als makelaar altijd nascholing nodig hebt. Zo moeten alle makelaars die aangesloten zijn bij de groep van NVM makelaars jaarlijks trainingen volgen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden