Wat is een bedrijfsliquidatie

Wat is een bedrijfsliquidatie

failissementIndien uw bedrijf in moeilijkheden verkeert, kunt u beroep doen op een schuldhulpverlener van de sociale dienst. Deze gaat onderzoeken of uw bedrijf nog levensvatbaar is. Is het dit niet dan gaat hij over tot de procedure tot liquidatie van uw bedrijf.

 

Procedure bij een liquidatie van een bedrijf

  • Om zoveel mogelijk van uw schuldenberg te kunnen afbetalen, worden alle eigendommen voor zo ver mogelijk te gelde gemaakt.
  • Hiervoor gelden specifieke gedragscodes en rekenformules die zijn bepaald door de 'Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet'.
  • Kunt u na deze procedure toch niet alle uitstaande schulden betalen dan kan de schuldhulpverlener de volgende stap zetten en dat is een aanbod tegen finale kwijting. Wat is dit?

Finale kwijting

  • De schuldeisers doen dan een (verminderd) aanbod voor de uitstaande schuld tegen finale kwijting. Dit wil zeggen: als u dit bod aanvaardt en betaalt binnen een vooraf bepaalde periode bent u verlost van de schuld.
  • De periode om te betalen varieert van 3 tot 5 jaren.

Loondienst

Als uw bedrijf geliquideerd is, heeft u uiteraard geen inkomsten meer. Als u dus uw schulden wil terug betalen aan de schuldeisers zoals overeengekomen in de minnelijke schikking zult u dus in loondienst moeten gaan.

Geen job: bijstand

Valt u terug op het bijstandsminimum dan mag u 95% van die uitkering houden voor eigen besteding.