De voordelen van Hosted Microsoft Sharepoint Services

Met Windows SharePoint Services worden gebruikers in staat gesteld in teamverband online effectief samen te werken aan documenten en informatie uit te wisselen.

 

Met hosted Microsoft Sharepoint Services hebben alle medewerkers van een bedrijf altijd en overal toegang tot de relevante documenten. De medewerkers kunnen effectief thuis werken en mobiel toegang krijgen tot (een deel van) het bedrijfsnetwerk. Ook is het mogelijk om opdrachtgevers op de hoogte te houden van vorderingen binnen lopende projecten. Hieronder staat beschreven wat de voordelen zijn van Hosted Microsoft SharePoint.

Maak uw eigen slimme portal

Met Microsoft SharePoint creëert u snel uw eigen online portal voor het werken aan documenten en het uitwisselen van bedrijfsgegevens. Bij het maken van deze portal kunt u kiezen uit vele standaard opties of u laat uw eigen website ontwerp implementeren.

Dit online portal kan de productiviteit van de teamleden en het team als geheel verbeteren. Windows SharePoint Services maakt deel uit van de infrastructuur in Windows Server 2003. Dat heeft als voordeel dat SharePoint Services compatible met Microsoft Office 2003, dus Microsoft Word 2003, Microsoft Excel 2003 en Microsoft Powerpoint 2003. In Microsoft Office Outlook 2003 kan de agenda van individuele gebruikers worden getoond naast de evenementenkalender van een SharePoint-website. Bovendien kunnen in Microsoft Office Outlook 2003 werkruimtes worden opgezet voor bepaalde vergaderingen, ter ondersteuning van groepsafspraken.

Sharepoint communities

Windows SharePoint Services biedt verschillende mogelijkheden voor het opslaan van bestanden. Met Windows SharePoint Services wordt samenwerking in teamverband mogelijk via zgn. communities en worden gebruikers in staat gesteld gezamenlijk te werken aan documenten, aan projecten, aan lijsten met contactpersonen, aan evenementen, deelnemen aan discussies en onderzoek, gezamenlijke.taken, etc, etc.

Bovendien kunnen teamleiders en website beheerders de inhoud van de websites en de activiteiten van de gebruikers gemakkelijk coördineren.

Webparts

Webparts Daarnaast dient SharePoint Services als platform voor de ontwikkeling van applicaties. Met behulp van Webparts kan doelgerichte informatie over nauwkeurig vastgestelde onderwerpen aan bepaalde gebruikers worden gepresenteerd. De uitbreidings mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Windows SharePoint Services kan worden uitgebreid tot vele honderden websites binnen een organisatie.

Website beheerders

De mogelijkheden voor website beheerders Beheerders van SharePoint websites kunnen de inhoud en de lay-out van websites gemakkelijk aanpassen. De gebruikers van een website krijgen toegang tot alle nuttige en relevante informatie. Bovendien kan de bijdrage van elk van de leden worden gecontroleerd. Sjablonen kunnen telkens opnieuw worden gebruikt binnen een organisatie.

Toegang tot Sharepoint

Toegang tot SharePoint kan worden verkregen op verschillende manieren. Sharepoint kan worden benaderd met Internet Explorer, via de lokale verkenner, Groove en met Colligo offline SharePoint browser. Voor u en uw medewerkers is het handig, indien dit via een eigen website kan. Hebt u nog geen eigen website? Het kan hiervoor een aparte, nieuwe website laten bouwen of website laten maken.

Links naar Sharepoint services

Meer info over Sharepoint is te vinden op:

www.Microsoft.com

Hulp bij bedrijfsadvies

Komt u er toch nog niet uit? Neem dan eens contact op met een bedrijfsadviseur.