Wat is Netwerk Marketing

Succesvol in netwerkmarketing

Het succes van netwerkmarketing ligt in een combinatie van een aantal factoren. Het is niet realistisch om te denken dat je met netwerkmarketing snel rijk kunt worden. Het is gewoon hard werken.

In beginsel zijn je inkomsten laag, door te bouwen aan een netwerk van zowel klanten als medewerkers kun je een passief inkomen opbouwen. Dit passieve inkomen kan snel groeien, in diverse presentaties wordt dat nogal eens aangedikt alsof iedereen met netwerkmarketing rijk kan worden.

Natuurlijk..het kan, maar in de praktijk zijn het slechts een paar enkelingen die er echt rijk mee zijn geworden. Echter, ben je op zoek naar een leuke baan, met grote mate van zelfstandigheid, geen vaste werktijden, geen baas die over je schouder meekijkt dan hoeft netwerkmarketing als beleid binnen een organisatie geen enkele belemmering te zijn om te kiezen voor die baan.

Wat is Netwerk Marketing dan eigenlijk?

Netwerkmarketing is een beleid waar een organisatie bewust voor kiest. In vergelijking met andere organisatorische- en beleidsvormen is het grote verschil dat er bij netwerkmarketing geen tussenhandel is. De verkoper is de directe schakel tussen klant en bedrijf. De administratieve processen zijn gekoppeld aan de administratie van de verkoper, dus is er minder kantoorpersoneel nodig. De verkoper is feitelijk heel wat meer dan puur verkoper, hij of zij is het visitekaartje van het bedrijf, het persoonlijk contact binnen de organisatie, soms ook de manager die andere medewerkers coacht en motiveert.

Netwerk Marketing als baan

Een hele veelzijdige baan dus die om mensen vraagt die stevig op hun benen staan en zelfstandig kunnen werken. Ook vraagt het om een goede voorbereiding. De meeste kans om succesvol te zijn in dit werk is door goed voorbereid te zijn, neem daarom de moeite een aantal documenten hier door te lezen.Het kan je eerste stap zijn in je nieuwe carrière.

Info

Bent u nieuwsgierig of netwerker zijn iets voor u is? Bekijk dan deze vragenlijst.