Telefonische Verkoop, de beste TIPS

Inleiding

Er zijn niet veel mensen die van telefonische verkoop houden, maar waarom is het dan nog steeds zo populair.Eigenlijk heeft dat maar een reden; Het is erg effectief! Als je telefonische acquisitie op de juiste manier doet, dan is het een goede en effectieve manier van verkopen. Enkele tips voor een goed televerkoopgesprek.

Goedkoop!?

In vergelijking met andere vormen van verkoop is voor telefonische acquisitie geen hoge investering nodig. Je hebt eigenlijk alleen een telefoon, een goedkope provider voor je belminuten en een computer met internetverbinding nodig en dan kun je zo aan de slag. Er zijn volgens mij maar weinig vormen van verkoop waarbij je met zo weinig investering en tijd tot snel resultaat kunt komen.Telefonische acquisitie is inmiddels ook erg populair onder thuiswerkers. Juist vanwege die lage investering bellen tegenwoordig veel mensen vanuit huis in plaats vanuit een callcenter.

Tips

  1. Bel altijd met een glimlach op je gezicht. Mensen zien je niet aan de andere kant van de lijn maar horen wel je emotie. Blijf altijd vriendelijk en correct, ook tegen mensen die zich wat minder plezierig gedragen.
  2. Spreek duidelijk en iets langzamer dan normaal. Wees altijd enthousiast. Als jezelf al niet enthousiast bent over je dienst of product kun je dat moeilijk van je gesprekspartner verwachten.
  3. Goed luisteren. Dit is een van de moeilijkste items van telefonische acquisitie. Je zult goed moeten luisteren om te weten wat de ander wil en of jij aan die wensen kunt voldoen. Geef ook tijdens het luisteren signalen dat je nog aanwezig bent. Zeg af en toe eens 'ja','oh','uiteraard'of 'natuurlijk'.
  4. Wees altijd eerlijk en beloof geen dingen die je niet waar kunt maken.
  5. Bereid je goed voor, voor je begint met bellen. Maak voor jezelf een belscript en zorg dat je weet waarover je belt. Gebruik je belscript alleen als een rode draad, dus ter ondersteuning voor je gesprek maar lees het NOOIT letterlijk op.
  6. Let op je woordkeuze, gebruik geen woorden als 'Doei'en 'Ajuus'. Ook na cliches als 'Wij kunnen kosten voor u besparen' haken veel mensen af.
  7. Wees bereid om te leren. Wat vindt jezelf vervelend of boeiend aan een telefoongesprek? Sta open voor kritiek, leer ervan en verbeter jezelf. Evalueer je gesprekken en stop met dingen die voor jou niet werken.
  8. Als je goed wilt zijn in telefonische verkoop is het ook belangrijk dat je vertrouwen hebt in jezelf dit zul je dan ook uitstralen in je gesprekken. Wees overtuigt van jezelf zonder arrogant over te komen.
  9. Zorg dat je acquisitiegesprek een echt gesprek wordt. Verval niet in lange monologen.
  10. Laat je niet uit het veld slaan door mensen die geen belangstelling hebben. Bedenk dat het erbij hoort. Het volgende gesprek gaat vast beter.

Tenslotte:

Wanneer je van je telefonische acquisitie echte leuke gesprekken probeert te maken zul je merken dat het niet alleen veel leuker wordt om te bellen maar vooral ook veel makkelijker. Ook zullen hierdoor je resultaten verbeteren. Stop niet bij de eerste de beste tegenslag, bedenk dat succes vaak pas wordt bereikt na veel tegenslagen.Ervaring is de meest belangrijke leerschool voor telefonische verkoop. Je moet het dus gewoon doen. Probeer het eens. Succes!