Waarom verkoopt Apple zo goed

Waarom verkoopt Apple zo goed

Als je het nieuws volgt en berichten over Apple leest zie je alleen maar succes verhalen. Zoveel iPhones verkocht in de eerste week zoveel iPads in pre-order. Het succes van Apple producten lijkt gegarandeerd voordat ze zijn uitgebracht.

Apple is veranderd in een gadget fabriek

Het succes van Apple is toe te schrijven aan de producten die Apple maakt. Waren het voorheen voor Mac computers en iBooks tegenwoordig is Apple veranderd in een gadget fabriek die zijn weerga niet kent. Het succes van Apple is al begonnen bij het uitkomen van e iPod. Direct werd deze muziekspeler een enorme hit mede door het vernieuwende design, de technische hoogstandjes en het enorme gebruiksgemakt. Sinds het uitkomen van de iPod heeft het grote publiek Apple ontdenkt en het gebruiksgemak van Apple beloond met hoge verkoopcijfers. Het woord iPod is een synoniem geworden voor MP3 speler. De iPhone en de iPad zijn direct een hit geworden zelfs voordat ze uitkwamen was iedereen al enthousiast.

Apple is hot

Apple is hot geworden bij het grote publiek. De iPhone is een status symbool geworden waarmee je aangeeft dat je modern en hip bent. Door het imago en het gebruiksgemak van Apple producten veroveren ze binnen zeer korte tijd marktaandeel en wil iedereen de producten kopen. De huidige mega gadget van Apple de iPad was zelfs in preorder status al binnen een dag uitverkocht. En dit alles naar aanleiding van een demo van Steve Jobs en product informatie die beschikbaar is. Geen enkel ander merk is in staat zulke omzet te maken met zo weinig informatie en zonder dat het product al uit de fabriek is.

Het succes van de Apple stores

De Apple producten verkopen zo goed doordat er heel goed is nagedacht over het in de markt zetten van de producten. De iPod ging pas goed verkopen toen iTunes en de iTunes store in de markt werden gezet. Het kopen en downloaden van muziek was nog nooit zo makkelijk geweest en daarvoor werdt Apple beloond. Dezelfde strategie is toegepast op de iPhone waar met de Appstore enorm veel wordt verkocht. De iPad werkt ook weer met dit verdienmodel van Apple en het succes is nog niet voorbij. De Apple stores op internet zorgen ervoor dat Apple niet alleen verdiend aan het maken en verkopen van een gadget maar ook aan de muziek en applicaties die op deze apparaten worden gedownload. Doordat Apple ook controle houd over wat er op de apparaten kan draaien middels de Apple stores zorgt Apple er voor dat de gebruikers ervaring altijd goed is.

Apple en de toekomst

Over Apple wordt altijd gespeculeerd wat ze nu weer op de markt zullen brengen. of het nu de iPhone of de iPad is het is echter altijd vernieuwend en gebruiksvriendelijk. De vraag is niet of er een markt is voor een Apple producten want die creëert Apple zelf wel. De vraag is of nieuwe producten vernieuwend genoeg zijn voor de Apple gebruikers om ze aan te moedigen een nieuw apparaat te kopen. Zolang Apple blijft vernieuwe en nieuwe producten blijft ontwikkelen zal Apple dus succesvol kunnen blijven en marktleider blijven van vernieuwende consumenten producten.