Met doelen stellen word je succesvol

Introductie in doelen

5% van de mensen in de wereld hebben geschreven doelen. 95% van de mensen werkt voor die 5% mensen met doelen. In dit artikel het belang van het hebben van geschreven doelen.

Doelen stellen

Denk eens aan het begin van het jaar: goede voornemens. Misschien wilde je afvallen dit jaar, wil je meer gaan verdienen, zou je graag promotie willen maken of had je een ander goed voornemen. Maar na een paar maanden was je dit goede voornemen alweer kwijt...

Hoe dat komt? Omdat het een goed voornemen is en geen doel. Een doel onderscheid zich van een goed voornemen doordat het concreet is. Zo zal een doel bijvoorbeeld zijn: "Ik wil 5 kilo afvallen" in plaats van "ik wil afvallen". Het verschil is dat je precies weet wat je wilt bereiken. Dáár gaat het om bij doelen: precies weten wat je wilt bereiken.

Doelen met een deadline

Om te voorkomen dat je eindeloos bezig bent om je doel te bereiken kan je je doel iets uitgebreider opschrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan "ik wil 5 kilo zijn afgevallen op 1 juni". Op deze manier voorkom je dat je doel langzaam over de horizon verdwijnt en dat je het behalen maar uitstelt en uitstelt.

Ook helpt een deadline je je doel behalen. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het is waar! Stel je op 1 januari als doel dat je 5 kilo wilt afvallen en heb je dat op 1 februari voor elkaar, maar zitten de kilo's er 1 april weer aan, heb je dan je doel bereikt? Waarschijnlijk niet. Stel dus een deadline voor je doel vast zodat je doel kunt bereiken.

Je doel bereiken

Goed, je weet nu waarom het zo belangrijk is om een duidelijk doel te stellen. Ook weet je hoe je een doel moet stellen. Nu is het zaak om dat doel te gaan behalen. Hoe ga je dit voor elkaar krijgen? Maak een plan! Stel voor jezelf vast wat je gaat doen om je doel te bereiken. Ga je bijvoorbeeld sporten om je "ik wil 5 kilo afvallen"-doel te bereiken? 

Een goed doordacht plan is dus essentieel om je doel te bereiken. Misschien kan je met andere overleggen wat je allemaal kunt doen om je doel te bereiken als je zelf weinig inspiratie hebt.

Doel bereikt: vier je successen!

Op een gegeven moment zal je je doel bereikt hebben. Gefeliciteerd! Nu is het tijd om dat te vieren. Op deze manier blijf je enthousiast over het stellen en behalen van je doelen én bouw je aan je zelfvertrouwen! 

Je geeft jezelf namelijk het signaal: "zie je wel, ik kan het!" waardoor je ambitieuzere en grotere doelen zult gaan stellen.

Heb je je doel samen met ander behaald, laat ze dan meedelen in het succes! Samen heb je het doel behaald, vier het dus ook samen.

Conclusie

Het hebben van doelen is essentieel om verder te komen in het leven. Doe de goede voornemens en de deur uit en stel doelen! Weet wat je wilt, schrijf dat duidelijk op voor jezelf en bepaal hoe je je doel gaat bereiken.

Heb je je doel bereikt? Vergeet dan niet om je succes te vieren!

Meer weten over doelen?

Wil je graag meer weten over het stellen en het bereiken van je doelen? Kijk dan eens op http://www.doelen4u.nl en meld je aan om direct de informatie te ontvangen!