What animal are you

Welk dier ben jij (leuke test)?

Tijger.jpg
Een tijger wil ik zijn

Weet je het antwoord op de vraag Welk dier ben ik. Deze vraag is alles behalve onnozel. Sterker nog deze vraag wordt ook vaak gesteld als je een een cursus management doet. Eigenlijk zou iedereen die vraag voor zichzelf moeten willen beantwoorden. Op welk dier lijk ik het meeste en waarom. En hoe zien anderen dat. Het antwoord op deze vragen geeft aan hoe u werkelijk in het leven staat. Geef het antwoord op de vraag: what animal are you. Ben je een leider of niet. Ga het na.

What animal are you

Vaak begint de vraag onschuldig op een site als 2on.com die in vele talen op internet aanwezig is en zeer druk wordt bezocht. Je vult daar je voornaam in en je achternaam en hup daar is het dier, waarop je op basis hiervan lijkt. Leuk, grappig, maar dan begint het pas. De ene persoon denkt: ja klopt. De ander zal zeggen: daar klopt niets van, wat een onzin. En daar gaat het volgens mij ook om. Het is leuk, maar heeft ook een serieuzer invalshoek.

U lijkt op uw hond

Iedereen hoort wel eens: dat baasje lijkt op zijn hond of gaat steeds meer op zijn hond lijken. Iedereen heeft daar wel een beeld bij en vindt daar het zijne van. Iedereen die u met een hond vergelijkt heeft dus bewust of onbewust een beeld van u.

Welk dier lijkt het meest op mij

Maar met welk dier associeer je jezelf het liefste en waarom. Aan de buitenkant, maar ook van binnen. Welke kwaliteiten zoek je bij jezelf en waar ben je trots op. Zet dat eens op een rijtje. Misschien ben je tevreden met de uitkomst, maar misschien wil je er toch wat aan veranderen. Dit spel helpt je daarbij. Onschuldig, maar meestal volledig raak in zijn analyse.

Enkele voorbeelden van gelijkenissen met dieren

What_animal_are_you-IntroPlaatje.jpg

Enkele voorbeelden dan maar van de gelijkenis met een bepaald dier. Ik wil zijn:

  1. Een hond, want die is zo trouw, luister goed, houdt zich aan de pikorde, is schattig. Noem maar op.
  2. Een poes, want die is lekker zelfstandig en soms wild. Een poes doet wat ie wil en zo ben ik ook.
  3. Een oester, want ik wil aan de buitenwereld niets kwijt en ik ook niet. Daarom lijk ik op een gesloten oester.
  4. Een adelaar, lekker hoog in de lucht en alles overziend. Een adelaar is er als dat moet en slaat toe als dat nodig is.
  5. Een vis. Niet te vangen en lekker vrij. Ongebonden zijn en doen wat je wilt.
  6. Een duizendpoot, want ik doe zo veel en kan echt alles. Vraag me wat en ik kan het voor je doen. Handig in huis en zo verder.
  7. Een schildpad: hard van buiten en zacht van binnen. Ook langzaam helaas, maar toch. Kan erg oud worden.

Het is maar een spelletje

Ja, het is een spelletje, maar ook weer veel meer. Doe het eens, lach erom en leer er van. En doe het dan nog eens, om te kijken of het na enige tijd een andere conclusie wordt. Leuk met vrienden en vriendinnen.