Hoe kan ik leren typen

Leren typen online

Probeer het programma RapidTyping eens. Dit is een gratis Nederlandstalig programma om thuis te leren typen met je computer of laptop. Makkelijk en eenvoudig te downloaden. Thuis en in je eentje leren typen is niet gemakkelijk. Er is wel zelfdiscipline voor nodig. Leren typen is een leuke bezigheid maar gaat niet vanzelf!

Stappen leren typen

  1. Download het bestand, kies voor ‘Uitvoeren’.
  2. Enkele keren op ‘Next’ klikken.
  3. De gebruikersovereenkomst accepteren en klaar.
  4. Na het downloaden zit de snelkoppeling automatisch op het bureaublad.

Naar eigen smaak aanpassen

Opties wijzigen
Layout zichtbaar maken
les kiezen
  • Kleuren of de lay-out kun je desgewenst aanpassen: via de optie ‘'dialoogvenster' dat bereikbaar is door op het gereedschapsicoontje te klikken bovenaan.
  • Hier kan ook de taalinstelling aangepast kan worden.
  • Handig bij RapidTyping is dat je niet constant naar het toetsenbord hoeft te kijken. De lay-out van je toetsenbord staat immers voor je neus in het oefenvenster.
  • Mocht je dit beeld niet hebben, klik dan even op het pijltje helemaal rechts onderaan.
  • Mag het wat sneller? Klik dna je in het linkerpaneel op de lessen editors en maak een keuze uit de lijst (zichtbaar nadat u op het + teken klikt).

Tips

1. Het is een vrij handig programma met duidelijke kleurschermen. De kleuren hebben daarbij een zeer belangrijke functie om de lessen goed te begrijpen en te oefenen.

2. Raadpleeg dikwijls het helpscherm: daar vind je antwoorden op (bijna) elk probleem dat je tegenkomt.

3. Werk elke sessie helemaal af, sla niets over in de veronderstelling van 'dat kan ik al'...

4. Thuis leren typen is een aangenaam tijdverdrijf maar vergt zeer veel oefen- en zelfdiscipline. Dagelijks 5 keer 20 minuten is daarbij beter dan één keer per dag anderhalf uur. Leren typen kan je maar door herhaling, herhaling, herhaling... Oefen dus dikwijls maar niet te lang!

1. De link om te downloaden

2. Hoe kan ik leren typen met mijn computer