Alles over een DISC test doen

Wat is de DISC test?

De DISC test wordt gebruikt om persoonlijkheidsprofielen op te stellen. De test toont je karakter en je gedrag en helpt om hier meer inzicht in te krijgen. De methode is bedoeld om je goede eigenschappen verder te kunnen ontwikkelen en je slechte eigenschappen in beeld te krijgen. De DISC test is ook uitermate geschikt om te doen met collega’s of een partner om ook anderen beter te leren begrijpen. De DISC test wordt internationaal gebruikt en in Nederland zijn er diverse bureaus die kunnen helpen met het afnemen en interpreteren van de test.

Welke vragen kan ik verwachten op de DISC test

De DSIC test bestaat uit verschillende vragen. Een belangrijk onderdeel bestaat uit het aangeven van welke karaktercomponenten bij jou passen. Je krijgt er steeds vier te zien en moet aangeven welke eigenschap het best en welke het minst bij je past. Bijvoorbeeld:

  • Enthousiast, gedurfd, diplomatiek, tevreden
  • Vriendelijk, nauwkeurig, kalm, vrijmoedig
  • Zachtaardig, bescheiden, origineel, overredend

Hoe ziet de uitkomst van een DISC test er uit?

DISC staat voor Dominance, Influence, Steadiness en Conscientiousness. Of in het Nederlands: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieus. De dominantie staat voor controle, kracht en assertiviteit. Invloed staat voor je omgang in sociale omgevingen en je communicatie. Stabiliteit heeft betrekking op geduld, vastberadenheid en bedachtzaamheid. Consciëntieus betekent de mate van gestructureerdheid en organisatievermogen. De vier karakter of gedrags eigenschappen worden geplot in een kwadrant. In de disc kwadrant staan extrovert en introvert tegenover elkaar en taakgericht tegenover mensgericht. Door te analyseren waar jou gedrag zit kun je dus zien wat voor type mens je bent en bijvoorbeeld welke leiderschapsstijl bij jou zou passen. Of je kunt zien welke beroepen uitermate geschikt zijn voor je persoonlijkheid. Ook kun je een training laten opstellen voor je verbeterpunten.

Mensen met een hoge score op dominantie zijn erg besluitvaardig en daadkrachtig. Dit zijn met name managers en leiders. Mensen met een lage score in hun disc profiel denken langer na over beslissingen. Wanneer je in je profiel hoog scoort op invloed dan vind je het leuk anderen te overtuigen en beïnvloeden. Dit zijn vaak extraverte mensen die actief zijn in politiek of verkoop. Heb je een lage disc score dan ben je nuchterder en meer rationeel. Heb je een disc profiel met een hoge score op stabiliteit dan houd je van zekerheid en veiligheid. Een baan als accountant of controller past hier goed bij. Is je disc score lager dan houd je van verandering. Wanneer de disc analyse laat zien dat je hoog scoort op Conscientieusheid dan houd je van regels en structuur. Een lage score toont aan dat je juist niet van gebaande paden houdt.

Gratis een online DISC test doen

Op de website van DISC personality testing kun je een gratis DISC test doen. Het zijn echter maar een beperkt aantal DISC vragen dus de uitkomst is een indicatie.

Op de website van presence staat een gratis disc test die bestaat uit 28 vragen. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Wanneer je een uitgebreidere disc test wilt doen kun je je gegevens achterlaten.