Hoe werkt een loverboy

Wat is een Loverboy of lovergirl

De namen loverboy en lovergirl zijn uiterst misleidend, het zijn verhullende namen. De loverboy wil niet jouw liefje zijn, maar wil je de prostitutie in drijven en geld aan je verdienen. Met bedreiging, verkrachting, geweld. Het komt allemaal voor. Vaak werft een loverboy zijn slachtoffers ook via internet: een chat, webcam, Facebook, noem maar op. Wees weerbaar en op je hoede en zorg altijd voor een goede zelfverdediging.

Wat is een lovergirl?

De lovergirl bestaat ook. Die richt zich op het inpalmen en uitbuiten van de jongens. Ze hanteert daarbij het zelfde stramien als de loverboy. Sterker nog: vaak doet een lovergirl haar werk in opdracht van een loverboy. Dubbel foute boel dus.

Hoe werkt een loverboy?

Iedereen is wel een kwetsbaar. Bij jongeren spoken de hormonen door het lichaam, en vallen allerlei dingen vet tegen. Het gaat niet goed op school, je bent niet tevreden, je ouders doen vervelend, je vindt jezelf niet mooi, je bent minder populair dan je zou willen. Allemaal dingen die je hoofd op hol kunnen brengen. En dan is daar degene die alles lijkt te begrijpen en bereid is alles voor je te doen: de loverboy. De loverboy doet zich meestal voor als de ware prins op het bekende witte paard. Maar de werkelijkheid en zijn ware gezicht zullen al snel anders blijken te zijn.

Je alleen op de wereld voelen

Je voelt je alsof je alleen op de wereld bent. Voordat je het weet bent je het slachtoffer van de loverboy. De loverboy wil meisjes afhankelijk van hem maken. Eerst wint hij je vertrouwen. Door leuk of lief te doen. Vaak ook door je allerlei cadeaus te geven. Zo spant hij zijn web. Hij zoekt je zorgvuldig uit, en kijkt waarvoor je gevoelig en kwetsbaar bent. Je denkt dat hij de ware is, en voordat je het weet wordt je hardhandig de prostitutie ingewerkt. En dan ben je echt alleen op de wereld voor je gevoel. Je durft niet bij je ouders of vriendje aan te kloppen, je bent bang en voelt je verlaten. De witte broodweken duren soms een paar maanden, maar de loverboy kan ook veel eerder hardhandig toeslaan. Elke dag, waarop je geen geld opbrengt, kost je de loverboy geld. De loverboy heeft dan ook eigenlijk altijd haast, en is voortdurend op zoek naar nieuwe slachtoffers.

Ben ik slim bezig?

Denk nou niet, dat het jou niet kan gebeuren of dat je de ander wel te slim af kunt zijn. In die valkuil zijn al veel jongeren gevallen. Voordat je het weet kun je geen kant meer op. Wees dus slim, herken de signalen en laat je niet isoleren. Iemand isoleren en vervolgens inpalmen is immers een aloude truc. Denk aan een sekte, waar je wordt gehersenspoeld. Eerst probeert een loverboy je te isoleren van je vrienden en familie en vervolgens zal hij je indoctrineren en uitbuiten. Dat blijkt in de praktijk te werken voor de loverboy.

Signalen dat je te maken hebt met een loverboy

Let op de signalen die regelmatig bij de praktijken van een loverboy terugkeren:

  1. Hij heeft veel geld, ziet er trendy uit, en laat jou in zijn weelde meedelen;
  2. Vrienden en familie vinden het een foute jongen, maar jij denkt dat iedereen het verkeerd ziet;
  3. Hij neemt je mee naar feestjes, waar je eigenlijk niet heen wil; Bijvoorbeeld met veel drugs en seks;
  4. Hij sluit leningen af op jouw naam, en je denkt dat dat normaal is;
  5. Hij gunt je geen enkele bewegingsvrijheid meer, maar laat je volgen door zijn vriendjes;
  6. Hij chanteert je.

Tips

Enkele tips wanneer je een loverboy vermoedt of slachtoffer bent van een loverboy:

  1. Herken bovengenoemde signalen en onderneem dan snel actie.
  2. Laat je niet chantabel maken, want dat zal direct tegen je worden gebruikt.
  3. Zoek hulp. Bespreek het met anderen. Bespreek het met je huisarts.
  4. Verbrand nooit alle schepen achter je, maar houd altijd tenminste iemand over bij wie je je verhaal kwijt kunt.