Packard Bell of Acer laptop

Inleiding

Net zoals een desktop koop je ook zeker een paar keer in je leven een laptop. Wellicht vanwege je werk, maar ook vanwege de flexibilteit want met een laptop kun je echt overal werken en surfen. Als je lekker op vakantie bent bijvoorbeeld en op een camping staat waar je middels wifi internet kunt gebruiken is het toch heerlijk om in het zonnetje of onder de parasol even over internet te surfen met je laptop. De volgende vraag is dan wat voor merk laptop je koopt. Let je dan op het kwaliteitsverschil in combinatie met de prijs en ga je ook na hoe het met de garantie zit als je computer het ineens begeeft. Moet je bellen naar een duur 0900 nummer om je probleem op te lossen of is de service gratis. Hier nemen wij de Acer en de Packard Bell laptop eens onder de loep. Wellicht geeft dit verheldering in je zoektocht naar een nieuwe laptop.

Kwaliteitsverschil acer en packard bell

Uiteraard zit er kwaliteitsverschil in de laptops van Acer en Packard Bell. Vanaf het jaar 2006 tot heden heeft Acer behoorlijk te kampen met scheurtjes in de scharnieren. Deze scheurtjes in de scharnieren is natuurlijk funest voor je laptop want op een gegeven moment kun je jouw laptop niet meer gebruiken. Ondanks het internet hier vol over staat schijnt Acer dit probleem niet te baas te kunnen zijn. Natuurlijk zijn er nog meer verschillen in kwaliteit en dat is met name in de hardware en dus prijs kwaliteitsverschil en deze verschillen lichten we hieronder uit.

Hoe zit het met het bedrijf van Acer en Packard bell

Het bedrijf Multitech werd in 1987 overgezet naar de bedrijfsnaam Acer. In Taiwan heeft Acer de markt volledig in handen en bezit de grootste computer winkelketen. In 2007 nam Acer zowel Gateway en ook Packard Bell, wat daar een onderdeel van was, over. Op dit moment is Acer daarom nu het grootste bedrijf in Europa, Amerika en Azie. Aangezien Packard Bell in 2007 de markt vervorverde met een Limited Edition van drie hele mooie witte notebooks stond Packard Bell vanaf dat moment in de picture. Het bleek dat de consument zeer gecharmeerd was van deze aantrekkelijke notebooks. Wat Packard Bell met name wilde uitdrukken is dat je naast een koele laptop de stijl en design kunt combineren met de prestatie en functies. Dit is Packard Bell heel goed gelukt want door deze actie stond het bedrijf genoeg in de picture voor een overname door Acer.

4 laptops vergelijkingen van Acer en Packard bell

We vergelijken 4 latops zien waarvan 2 van Acer en 2 van Packard Bell in dezelfde prijsklasse. Als ik de goedkopere versies naast elkaar zet rond het bedrag vanaf 239,00 tot 269,00 dan zie ik eigenlijk weinig verschil en lijken de laptops exact hetzelfde behalve dan het verschil in prijs wat niet heel veel scheelt. Zet ik de duurdere versies naast elkaar dan zie ik wel verschil in het merk van de grafische kaart. Met name Acer gebruik GMA en deze grafische kaart is toch aanzienlijk trager dan de Nvidia Geforce of de AMD Ati. Vergelijk dus goed als je een laptop aanschaft want je wilt er toch een langere tijd plezier van hebben.

Kooptips laptop

  1. Let op de afmeting van het scherm als je veel reist dit kan onpraktisch zijn
  2. Is het intern geheugen voldoende voor de prestaties die jij wilt
  3. Welke videokaart zit er in voor grafische toepassingen
  4. Wat is gewicht als je veel reist handig om mee te nemen
  5. Koop niet te snel en vergelijk goed en let op aanbiedingen