De iPad3 komt eraan

Inleiding

Inmiddels weet iedereen wat een iPad is. Apple heeft in 2010 wereldwijd een ongelofelijk nieuw product gelanceerd: een tablet computer zonder toetsenbord, maar met touchscreen. Aanvankelijk was het de vraag of dit nieuwe product net zo'n succes zou worden als de iPod en de iPhone maar al heel snel bleek dat de iPad een ongekend succes was. Miljoenen en miljoenen iPad's zijn er verkocht. En bij de introductie was er al rekening gehouden met de opvolger, de iPad2. Want de eerste uitvoering had bijvoorbeeld geen camera. Dit had men bij Apple bewaard voor de iPad2, om de verkopen van deze tweede versie van de tablet PC een flinke impuls te geven. En nu, halverwege 2011 is het wachten alweer op de volgende iPad, de iPad3. En wat zijn de verwachte vernieuwingen aan de derde generatie iPAd's?? Lees het in dit artikel.

De eerste iPad

De eerste iPad is een doorslaand succes gebleken. Het apparaat is een absoluut 'hebbeding' en heeft zeker ook nog toegevoegde waarde. Even snel iets opzoeken of doen op internet terwijl je gewoon rustig op de bank zit: een iPad is er ideaal voor. Om nog maar te zwijgen over de mogelijkheid om (je online geplaatste) foto's te bekijken op het apparaat. Nog nooit waren foto's zo ongelofelijk scherp en mooi. Maar er zijn talloze toepassingen waarvoor de iPad zeer geschikt is. Niet voor niets is het product een doorslaand succes.

De iPad2

Maar de ontwikkelingen gaan zeer snel en de concurrentie ligt zeker op de loer. Reden voor Apple om niet al te lang meer te wachten met de opvolger van de iPad, de iPad2. Maar wat was er nieuw aan de iPad2?

Ten eerste is de iPad2 uitgerust met 2 camera's. Eentje aan de voorkant voor videobellen en eentje aan de achterkant voor foto's, filmen en andere toepassingen. Ten tweede was de nieuwe iPad lichter en dunner dan de eerste versie en er is gekozen is voor een andere beeldtechnologie. Tevens is de iPad2 uitgerust met een snellere processor, waardoor de performance nog meer omhoog is gegaan.

En nu: de iPad3

Ook nu weer is het voor Apple zaak om de concurrentie voor te blijven. Het marktaandeel van Apple in dit marktsegment is groot en dat moet vooral zo blijven. Daarnaast is de markt nog zeker niet verzadigd, want lang niet iedereen heeft er een. En hierbij een voorspelling; binnen een aantal jaar heeft iedereen een tablet PC. Vergelijk het maar met een navigatiesysteem. Uiteindelijk heeft (vrijwel) iedereen er een. Kortom: blijven doorontwikkelen, blijven adverteren, blijven het imago van het apparaat hoog te houden en blijven proberen om de prijs concurrerend te houden. Het is de verwachting dat de iPad3 nog voor de kerst 2011 op de markt komt.

Maar wat zal er nieuw zijn aan de iPad3? Hierover wordt al volop gespeculeerd. De meeste geruchten komen op gang door berichten van toeleveranciers van Apple. De apparaten van Apple worden in Azië geproduceerd. Zo is het bedrijf Foxconn Electronics, onderdeel van Hon Hai Precision Industry in China een belangrijke spil in het 'productieweb'. Hieronder een overzicht van de te verwachten vernieuwingen aan de iPad3:

  • De meest genoemde vernieuwing tot nu toe is het beeldscherm. Komt er een zogenaamd 'Retina' beeldscherm in de iPad3 of niet? Aanvankelijk werd er van uitgegaan van wel. Dit type beeldscherm wordt ook al gebruikt voor de iPhone4 en is een HD beeldscherm met een veel hoger aantal pixels dan het huidige beeldscherm. Daarnaast is het scherm nog dunner, waardoor ook de iPad3 nog dunner zal zijn dan zijn voorganger. De meest recente berichten geven echter aan dat het productietechnisch niet zal lukken om aan het benodigde aantal Retina schermen te komen. De productiecapaciteit voor deze schermen is simpelweg niet groot genoeg om aan de vraag van de iPad3 te kunnen voldoen. Dus toch nog geen Retina scherm?!
  • Een nog langere batterijduur. De huidige iPad2 heeft al een enorme performance als het gaat om de batterijduur. Ideaal voor op reis en voor het dagelijkse gebruik. 10 uur lang kan het apparaat gebruikt worden. Voor de iPad3 zal de batterijduur nog langer zijn, door verbeterde techniek en batterij.
  • Nu wel een USB en SD poort? Dit was al verwacht op de iPad2 maar heeft het toen niet gehaald. De visie van Apple is dat de iPad een device is dat complementair is aan PC en Laptop en dus geen vervanging voor deze computers. Aan de andere kant is een USB poort wel gewenst door de gebruikers. Vooral om foto's en filmmateriaal rechtstreeks van de fotocamera op de iPad te zetten. Gezien de visie van Apple is het te verwachten dat de USB poort ook niet op de iPad3 zal zitten. Dan toch maar weer een aparte adapter aanschaffen.
  • Een 5 megapixel HD camera aan de achterzijde
  • Een achterkant van gebogen glas
  • Nog snellere Quad-Core processor
  • 3D technologie? Ook hierover gaan geruchten de ronde. Zowel het beeldscherm als de camera's zouden geschikt worden gemaakt voor 3D functionaliteit.

Heeft u een iPad en wilt u deze voor een beperkt bedrag per maand verzekeren? Kijk dan eens hier

Conclusie

Na het enorme succes van de eerste iPad is Apple in 2011 met de opvolger gekomen, de iPad2. De technologische ontwikkelingen gaan zeer snel en Apple kan het zich niet veroorloven om te lang op de successen van de eerste iPad te teren. De concurrentie zit niet stil en er ligt nog een grote markt te wachten. Al met al weinig tijd om na te genieten van de successen maar direct doorstomen naar de derde generatie is noodzakelijk, de iPad3. Wat er nieuw zal zijn aan deze versie kan worden afgeleid aan geruchten en bekendmakingen van de producenten die de iPad3 voor Apple in elkaar zetten. Maar hoe de iPad3 er echt uit komt te zien zullen we pas weten tegen de tijd dat het apparaat weer volop uitgeleverd kan worden.

Bron: www.macworld.nl/ipad/38756292-ipad-3-het-laatste-nieuws/5.html