Ipad 2 review

Ipad 2 inleiding:

Ik heb 3 weken geleden de ipad 2 ontvangen om uitvoerig te testen.
Apple Ipad2
Na ongeveer 3 weken alles te testen en 100 den verschillende apps gedownload te hebben kan ik deze review schrijven. Want wat is de ipad 2 nu eigenlijk en welk verschil is er ten opzichte van de eerste versie. Vol spanning open ik de doos en het ontdekken kan beginnen.

Ipad 2 de ontdekking:

Wanneer we de doos openen vinden we onze ipad 2, adapter en een kleine gebruiksaanwijzing voor de simkaart terug. Al snel druk ik op de "on" knop en verschijnt het Apple logo. Na een twintig tal seconden verdwijnt het Apple logo en komt het "insert with Itunes logo" tevoorschijn. Na aangesloten te hebben met Itunes kunnen we de Apple Ipad 2 beginnen configureren. Heel eenvoudig te configureren, land, taal en andere onderdelen zoals wifi en 3G. Amper na 2 minuten is de Ipad 2 gebruiksklaar. Vanaf nu zijn de slapeloze nachten om te ontdekken begonnen.

Ipad 2 modellen:

De ipad 2 is beschikbaar in verschillende modellen;

 • Ipad 2 16 GB en Ipad 2 16 GB met 3G
 • Ipad 2 32 GB en Ipad 2 32 GB met 3G
 • Ipad 2 64 GB en Ipad 2 64 GB met 3G

Er zijn twee duidelijke verschillen, de opslagcapaciteit van 16 GB tot en met 64 GB. Wanneer u over heel veel data beschikt zoals muziek of filmpjes en foto's dan gaat u beter voor een grotere opslagcapaciteit dan 16 Gb. Het tweede verschil is 3G. Met 3G kan u overal waar er geen wifi beschikbaar is op het internet met de Ipad 2. 3G is beschikbaar door de verschillende telecom operatoren. En tegenwoordig zijn de kosten aan de lage kant om overal van de mogelijkheden van je ipad te kunnen genieten.

De ipad 2 van binnen naar buiten:

Als we de Ipad 2 in onze hand nemen dan stellen we direct vast dat deze lichter weegt dan de Ipad 1, namelijk ongeveer 600 gram en dan hij ook dunner en compacter is aan de achterzijde.

Processor:

De Ipad 2 beschikt over een dualcore 1GHz A5 processor, die heel snel is. Volgens de testen is hij bijna twee maal zo snel als de Ipad 1. Deze extra rekenkracht is leuk meegenomen en dat voel je onmiddellijk tijdens het gebruik van Safari (surfen), mail en de gedownloade apps die veel processorkracht vragen.

Grafisch:

Ten opzichte van de Ipad 1 had men een nieuw scherm verwacht met hogere resolutie. Dat is er echter niet gekomen. Maar toch heeft men enkele wijzigingen aangebracht waardoor het beeldscherm krachtiger, mooier en sneller is geworden.

Camera:

Nieuw bij de Ipad 2 in vergelijking met de Ipad 1 zijn de 2 camera's, jawel 2 camera's. Eentje achteraan om mee te filmen en/of foto's te nemen en eentje vooraan voor je facetime (chat met camera) gesprekken . Echter voor foto's hoeft je niet veel te verwachten. We spreken hier meer over huis- tuinfoto's. Een goedkoop fototoestel levert veel betere kwaliteit. Maar gebruik iets waarvoor het dient zou ik zeggen.

Ipad 2 cover:

Wat ik onmiddellijk heb aangeschaft bij de Ipad 2 is een "SmartCover".
Ipad2 smartcover
Dit een een cover bestaand uit plastic of leder, welke met een magneet aan je Ipad vast hangt. Het geeft een mooie bescherming voor je ipad. Als extra zien we wanneer we gebruik maken van de Ipad Cover wanneer we de cover omhoog tillen de Ipad automatisch unlocked is en bij het sluiten ook direct locked. Dat is wel een leuk extraatje bovenop de bescherming. Verder kan je de smartcover ook zo plooien dat de Ipad recht blijft staan of schuin om te lezen.

Conclusie:

Na ongeveer 3 weken uitvoerig te testen ben ik heel tevreden met mijn Apple Ipad 2. Hieronder enkele pro en contra's. Echter raad ik wel aan om een 3G abonnement te nemen, zodoende kan je overal vrij van je Ipad genieten met internet. En niet als een hopeloze lopen zoeken achter een niet beveiligd wifi netwerk. Ik kan besluiten dat ik deze Ipad 2 aan iedereen kan aanraden.

Pluspunten:

 1. Mooi design
 2. Het Apple gebruiksgemak en compatibiliteit met andere Apple toestellen
 3. Batterijduur (tot 10 uur bij intensief gebruik)
 4. Krachtig toestel
 5. Ligt heel goed in de hand, makkelijk om digitaal te lezen

Minpunten

 1. Prijzig
 2. Camera voor basisfoto's
 3. Niet standaard voorzien van 3G, kost tot 150 Euro duurder voor een 3G model