Mobiele telefoons van Samsung speciaal voor vrouwen zoals de Allure S5050 ladyphone en Samsung SGH e530 ladyphone

Speciaal voor vrouwen zijn verschillende functies aan mobiele telefoons toegevoegd. Zo zijn de mobiele telefoons van Samsung uitgerust met twee bijzondere functies:

  • De fake call
  • de SOS message

Met de Fake call kan een vrouw doen alsof ze gebeld wordt en bijvoorbeeld een gesprek met een vervelende man netjes afwimpelen.

De SOS call geeft de mogelijkheid om met een druk op de knop een SOS bericht te versturen aan vrienden, bekenden of ouders. Zijn boven genoemde functies echt nuttig? En zijn ze alleen nuttig voor vrouwen?

Mobiele telefoons speciaal voor vrouwen. Nuttig?

Of meer een idee van marketingbureaus? Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een mobiele telefoon. Het is een haast onmisbare manier om bereikbaar te blijven en te kunnen communiceren met de wereld om u heen. Bellen en sms-en zijn echter allang niet meer de enige functies van de nieuwe generatie mobiele telefoons. Ook internet, foto’s maken, e-mailen en entertainment zoals muziek en films vormen een onderdeel van het takenpakket van de nieuwe generatie mobiele telefoons. Maar welke functies vindt u nou prettig, en welke vindt u overbodig?

Actueel aanbod Samsung telefoons

In dit artikel beschrijven we een aantal moderne en nieuwe Samsung telefoons. We beschrijven de positieve punten, voor wie de telefoons aantrekkelijk zijn en we noemen ook een vanaf prijs die geldt voor het losse toestel zonder begeleidend abonnement.

Allure S5050 ladyphone

Naast de reeds genoemde ´Nep-Binnenkomende Oproep ´ en het ´SOS bericht´ beschikt de Allure ladyphone over een 3.2. megapixel camera. Deze camera is zeer geschikt voor het maken van foto´s en filmpjes. Zowel binnen als buiten.

Bijna alle nieuwe Samsung toestellen hebben het beroemde AMOLED display. De afkorting AMOLED staat voor Active Matrix Organic Light Emitting Diode. Het betreft hier de nieuwe generatie OLED schermen. De Allure S5050 heeft een 2.2 inch AMOLED scherm met 240x320 pixels. Overige kenmerken van de Allure De standby tijd bedraagt volgens Samsung maar liefst 391 uren. De telefoon beschikt wel over een Fm radio, maar heeft geen ingebouwd GPS (Global Positioning System). Deze ladyphone is dus niet handig als je jouw telefoon tevens als navigatie systeem wilt gebruiken.

Samsung SGH-E530, voorloper van de S5050

De voorloper van de Allure ladyphone was de e530 ladyphone. De marketingafdeling van Samsung had de belangrijkste ‘vrouwelijke’ features goed uitgelicht. Deze mobiele telefoon was namelijk voorzien van een camera. Volgens de reclame uitingen van Samsung was dat handig, omdat ‘alle aankopen tijdens het shoppen konden worden gefotografeerd’. Fabrikant Samsung had bovendien een video in MPEG4–formaat ingebouwd, zodat ’elke vrouw van de aankopen een eigen modeshow kon filmen’. De mogelijkheid om deze filmpjes middels MMS aan alle vriendinnen te sturen maakte deze e530 tot een echte hit onder vrouwen... in 2005!

Terug naar de nieuwste mobiele telefoons van Samsung. Niet speciaal vrouwen, wel geliefd bij vele dames.

De Samsung S8000 Jet

De Samsung S8000 Jet heeft een uitstekend touchscreen en werkt zeer intuïtief in gebruik. De vele functies van de telefoon worden alleen maar versterkt door de schitterende kwaliteit van het beeld. Het nieuwe AMOLED beeldscherm is hierin leidend. Het kent maar liefst 16.000 kleuren!

Daarnaast is de geluidskwaliteit eveneens perfect, waardoor muziek afspelen vanaf de S8000 Jet zeer aantrekkelijk is geworden. Ook films kijken is mogelijk omdat de media player van de telefoon vrijwel alle bekende video formaten ondersteund. Voor de liefhebbers van multimedia en entertainment op hun telefoon, en voor hen die hun telefoon ook als MP3-speler of videospeler gebruiken, is de S8000 een prima keuze.

Vanafprijs: 259 euro

Samsung I8000 Omnia II

De Samsung I8000 Omnia II is net zoals de S8000 Jet gezegend met een AMOLED display. Films en geluid afspelen op deze telefoon is een geweldige ervaring. Daarnaast is de I8000 Omnia II een Windows telefoon, waarop het mobiele besturingssysteem Windows 6.1 draait. Hierdoor is een perfecte uitwisseling met de PC mogelijk. Het zogenaamde synchroniseren (het gelijkstellen van bestanden tussen de PC en de telefoon) gaat razendsnel en werkt zeer gemakkelijk.

Voor hen die graag foto’s maken met hun mobiele telefoon, bijvoorbeeld tijdens uitstapjes of concerten, is de I8000 Omnia II een topper. De camera van deze telefoon is van wereldklasse met zijn 5 megapixel, zeer sterke LED flitser en meerdere opties tot het bewerken van foto en video.

Vanafprijs: 413 euro

De Samsung SGH-F 700

De Samsung SGH-F 700 is een pracht van een telefoon om te zien. De liefhebber van een glimmend, high-tech machientje zal zich met deze telefoon zeer tevreden voelen. Het uitschuifbare toetsenbord werkt vloeiend en maakt gemakkelijk en snel SMS-en en e-mailen mogelijk. De telefoon weegt slechts 139 gram en meet zich daarmee met onder andere de iPhone van Apple. Andere aantrekkelijke functies van de SGH-F 700 zijn de 3 megapixel camera, het snelle 3MB/S internet en de meegeleverde 1GB micro-SD kaart.

Vanafprijs: 219 euro

De Samsung 360 H1

Ook deze Samsung telefoon heeft het AMOLED display waarmee uitstekende beeldprestaties gegarandeerd worden. Een nog meer interessante functie van dit toestel is echter het nieuwe LiMo 2.6 besturingsysteem, dat is geënt op het beroemde gratis besturingssysteem voor PC’s: Linux.

De 360 H1 kent een sterke connectie met het Vodafone 360 concept, dat toegang tot sociale netwerken als Hyves en Facebook via de mobiele telefoon gemakkelijker moet maken. Houdt u van overal bereikbaar zijn en vaak communiceren met uw vrienden? Dan is dit een goede telefoon voor u.

Vanafprijs: 441,50 euro

Welke functies zijn nuttig en noodzakelijk?

Graag ontvangen wij u reactie op bovenstaand artikel! Uw reactie wordt hier dan zo spoedig mogelijk geplaatst.

Bronnen en referenties

Genoemde Vanafprijzen zijn een richtlijn. Deze prijzen waren begin december 2009 actueel op internet. De prijzen zullen regelmatig worden aangepast.