Hoe maak ik mijn telefoon sim lock vrij

Bijna elke mobiele telefoon die u aanschaft is voorzien van een simlock. Een simlock is een blokkade die ervoor zorgt dat een andere sim kaart (van een andere provider bijvoorbeeld) in de telefoon gebruikt kan worden.

Meestal kan na een ongeveer een jaar in bezit te zijn van het toestel, de deblokkering code gratis opgevraagd worden. Gedurende de looptijd van een contract kost dit soms een aanzienlijk bedrag. 

Wetgeving en SIMlockvrij maken

Het verwijderen van de simlock is niet verboden. Het telefoon toestel is immers eigendom van de koper en deze mag beslissen om naar een ander netwerk voor mobiele telefonie over te stappen. Het is bij wet verboden om de software in de telefoon aan te passen i.v.m. auteursrechten. Een telefoon kun je SIMlockvrij laten maken door een bedrijf dat dit doet, dit kan zowel online als in een winkel. Hoe je dit zelf doet verschilt per merk telefoon en type. Bovendien is ook nog belangrijk om de naam van de juiste provider kunnen achterhalen. Deze heeft immers meer informatie over de deblokkering.

Bronnen en links over simlock vrije telefoons

http://www.isinorde.nl/telecom/phone-house@@phone house

Bronnen en links over mobiele telefoons

http://www.internet-bellen.com/Goedkoop_mobiel_bellen @@Goedkoop mobiel bellen