Software downloaden op je mobiele telefoon

Software downloaden

De jongste generatie mobiele telefoons van merken zoals Nokia, Samsung, HTC, Sony-Ericsson, LG enzovoorts hebben Bluetooth als functie. Bluetooth is een manier van apparaten verbinden op korte afstand met diezelfde functie. Adresgegevens uitwisselen, plaatjes, muziek, printen vanaf een handheld computer of een draadloze headset. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden die Bluetooth bied. Het Zweedse Ericsson heeft deze manier van draadloos verbinden ontwikkeld. Dit artikel beschrijft de manier waarop het mogelijk is om software down te loaden op je mobiele telefoon.


Software op je mobiele telefoon

Ten eerste heb je een computer nodig en een apparaat, in dit geval een mobiele telefoon, met Bluetooth functie. De computer moet standaard uitgerust zijn met een Bluetooth functie. Mocht dit bij jouw pc niet het geval zijn, dan kun je altijd een USB-stick kopen die er voor zorgt dat draadloze verbindingen tot stand komen. Vervolgens heb je een programma nodig op je computer die het software downloaden op je mobiele telefoon mogelijk maakt. Onderstaande links helpen je hierbij op weg.


Wanneer je een dergelijk programma op je computer geinstaleerd hebt en je mobiele telefoon met Bluetooth functie 'aan' hebt staan kan het downloaden beginnen. Open het programma waarmee je bestanden naar je telefoon verstuurd en hou deze paraat. Vervolgens selecteer je op internet of op je computer de bestanden die je graag op je telefoon hebt staan. Deze kopieer je vervolgens naar een map in het Bluetooth programma die het geheugen van jouw telefoon symboliseert. Dit kan automatisch worden gestart of er is een kleine handeling voor nodig om het downloaden naar je telefoon tot stand te brengen.Meestal wijst dit zich vanzelf.


Tips bij het downloaden van software

Zorg ervoor dat je alleen legale software download. Zorg dat je een licentie hebt en dat je betaalt voor het gebruik van de software.

Zorg ervoor dat je een snelle draadloze verbinding hebt. Als de Bluetooth functie is ingebouwd in je computer kun je hier niet veel aan veranderen maar mocht dit niet het geval zijn, let dan op dat je een USB-stick met Bluetooth functie koopt die een hoge overdracht snelheid heeft.

Zorg er ook voor dat je een fijn en duidelijk programma hebt ter ondersteuning van de bestandoverdracht en het downloaden naar je mobiele telefoon. Dit maakt het gebruik ervan makkelijk en snel.

Links

www.computertotaal.nl www.typhone.nl/accessoires/32/bluetooth-usb-stick