De beste GSM abonnementen voor jouw mobiele telefoon

Recentelijk heb ik een onderzoek gedaan naar het beste abonnement voor mijn mobiele telefoon. Er zijn zeer aanbieders die op basis van mijn belgedrag een aanbieding deden met verschillende voorwaarden en prijzen. Het vergelijken van deze aanbiedingen met elkaar leek haast onmogelijk. Ziet u ook ´door de bomen het bos niet meer´? Bellen met mobiele telefoons is tegenwoordig een ‘must’ voor iedereen die met de tijd meegaat. Steeds meer mensen stappen van een vaste verbinding over op een mobiele telefoon en ook steeds meer mensen stappen van prepaid bellen over naar een mobiel abonnement. Maar hoe kunt u het beste nagaan wat het beste abonnement voor u is?

Belgedrag en de prijs van een abonnement voor mobiele telefoon

Voordat u een abonnement of een nieuw abonnement gaat afsluiten is het zeker verstandig om na te gaan wat uw belgedrag is. Dit kan door bijvoorbeeld uw telefoonrekeningen door te gaan en te kijken of u meer belt en of dit constant is of onregelmatig. Heeft u veel belminuten of bent u toch iemand die veel sms’t. Bij een dergelijk abonnement voor de mobiele telefoon is het belangrijk om deze dingen na te gaan omdat u natuurlijk niet over uw belbundel heen wil gaan waar dat niet nodig is. Het is natuurlijk ook mogelijk om bij uw huidige providers uw belbundel aan te passen naar uw persoonlijke wensen, maar ook dan is het aan te raden om ook naar andere abonnementen te gaan kijken of het elders niet goedkoper kan.

Goede voorbereiding

Het moge dus duidelijk zijn dat een goede voorbereiding u geld kan besparen in de portemonnee. Maar u moet verder kijken dan alleen uw belgedrag, zo is het ook aan te raden om rekening te houden met de lengte van uw nieuwe abonnement en de opzegtermijn van uw eventuele huidige telefoon abonnement. U zit uiteraard niet graag met dubbele kosten. De opzegtermijn van een mobiel abonnement is doorgaans enkele maanden, vaak varieert dit tussen de twee en vier maanden.

Verschillende soorten abonnementen mobiele telefonie

Er zijn verschillende mobiele telefoon abonnementen beschikbaar vandaag de dag. Zo zijn er de zogenaamde sim only abonnementen; een abonnement waarbij alleen een simkaart wordt aangeleverd. Maar ook de reguliere abonnementen waarbij u een telefoon en simkaart krijgt aangeleverd, deze abonnementen zijn natuurlijk duurder omdat hier ook een telefoon bij moet worden aangeleverd. Bij dergelijke gsm aanbiedingen is het verstandig om na te gaan of u tevreden bent met uw huidige telefoon en zodoende een sim only abonnement wilt aanschaffen. Is dit niet het geval kunt u een duurder abonnement met mobiele telefoon aanschaffen.

Providers en telecom netwerken

Bij de aanschaf van een mobiele telefoon moet ook worden gekeken naar de verschillende providers zoals T-Mobile en de verscheidene mobiele netwerken van bijvoorbeeld Orange en KPN. Dit is verstandig om mee te nemen in uw oordeel voor de aanschaf van een nieuw mobiel toestel in verband met goede ontvangst en bereik. U wilt natuurlijk altijd bereikbaar zijn voor uw werkrelaties, familie en vrienden.