IPhone 4: meer dan een smartphone

iPhone 4

De nieuwe iPhone 4 is de dunste smartphone ever. Dat opzich is al een prestatie, maar daarnaast is Apple er ook in geslaagd de nieuwe iPhone 4 boordevol te stoppen met prachtige nieuwe functies. De spiksplinternieuwe iPhone 4 laat zich daarom misschien het beste omschrijven als een mobiele telefoon, iPod, digitale camera, HD videocamera en internet device in één. Maar dan nog doe je deze smartphone+ te kort. Het is Apple dus weer gelukt: óók de nieuwe iPhone 4 móéten we hebben.

iPhone 4: what's new

Videobellen

Apple heeft de iPhone 4 uitgerust met FaceTime. Een functie om te kunnen videobellen met andere iPhone 4 gebruikers. Wie droomt hier nu niet van? Al sinds de (mobiele) telefoon bestaat, wordt er gedroomd over videobellen. Maar Apple maakt het waar: vanaf nu kun je de hele wereld live laten meegenieten van wat jij aan het doen bent. In beeld en geluid.

Retina display

Dankzij het nieuwe Retina display kan je alles haarscherp zien op het 3,5 inch grote scherm. Hoewel het scherm nauwelijks groter is geworden ten opzichte van de iPhone 3 (slechts 78 micrometer), zijn de ontwikkelaars van Apple erin geslaagd het scherm een veel hogere resolutie mee te geven van 326 pixels per inch. Dit zorgt voor aanzienlijk betere weergave van je foto's, video's en vooral internetpagina's (ineens worden ook de kleine lettertjes leesbaar).

Nog een verbetering van het scherm van de iPhone 4 is dat door een nieuwe techniek het scherm onder (bijna) elke hoek goed leesbaar blijft.

Multitasking

Een hele verbetering is de mogelijkheid te kunnen multitasken op je nieuwe iPhone 4. Eigenlijk vroeg iedereen zich al af waarom de vorige generatie iPhone deze functie nog niet had, dus Apple heeft goed naar zijn gebruikers geluisterd en biedt deze functie nu standaard aan voor de iPhone 4. Nu kun je dus eindelijk een email schrijven terwijl je naar je favoriete muziek luistert. Of je laat je GPS op de achtergrond meedraaien terwijl je andere dingen met je iPhone 4 aan het doen bent. Je wordt dan tóch op tijd gewaarschuwd waar je heen moet.

HD videocamera: opnemen én bewerken

Dit is misschien wel de grootste doorbraak van de iPhone. De iPhone 4 is namelijk uitgerust met een heuse HD videocamera. Je kunt dus haarscherpe video's maken met je iPhone. Overal en altijd. En omdat je deze natuurlijk ook overal en altijd wilt kunnen delen, kun je met de iPhone 4 gelijk je filmpjes monteren en rondsturen.

Nog een handigheidje van Apple is dat de iPhone 4 is uitgerust met een extra cameraatje aan de achterzijde, zodat je al je jezelf filmt live kunt zien wat je aan het doen bent. Nu kun je dus perfect jezelf filmen en je persoonlijke videoboodschap direct delen met je vrienden.

Digitale camera

Het lijkt bijna ouderwets, maar de iPhone 4 heeft ook een ingebouwde digitale camera. Meldenswaardig is dan wel dat het een 5 megapixel camera is. En verder kan je met deze functie van de iPhone hetzelfde als met de doorsnee digitale camera. Zo heeft de iPhone 4 een prima zoomfunctie (5x) een een LED flitser, zodat je ook 's avonds prima foto's kunt maken.

iPhone 4: ons oordeel

Ons oordeel van de iPhone 4: HEBBEN. Wat ons betreft wordt de iPhone 4 de meest gewilde gadget van het jaar. Totdat de iPhone 5 uit is dan...