Iphone 4 review

Inleiding

Eindelijk is het zover, ik heb mijn  iphone 4 ontvangen.  Ikzelf een fervent iphone gebruiker keek toch wel uit naar de langverwachte iphone 4.  De Iphone 4 is de vierde telg in de  Iphone familie.  Vol spanning open ik de doos insert ik mijn simkaart en kan het ontdekken beginnen.

Display

Ik stel onmiddellijk vast dat het scherm van de Iphone 4 een tikkeltje groter is dan dat van de 3G.  Door wat research blijkt dat men hiervoor gebruik heeft gemaakt van de Retina-Technologie waarmee het mogelijk is om 4 maal zoveel pixels per vierkante centimeter te plaatsen.  Door deze technologie heeft de Iphone 4 een resolutie van 960*640 pixels.  Dat komt neer op 4 maal meer pixels dan de 3G.  Bij het gebruik merk ik niet direct grote verschillen op om via touchscreen de iphone te besturen.

Camera

In verband met de camera hebben we toch een aanzienlijk verschil ten opzichte van de Iphone 4 en de iphone 3G.  De iphone 4 beschikt over een 5 megapixel camera met flitser en autofocus en de mogelijkheid om in HD te filmen.  Alsook vinden we aan de voorzijde een klein cameraatje terug om met de Facetime applicatie te videobellen, wat mij heel leuk lijkt om met je vrienden te bellen.

Een heel leuke gadget is dat terwijl je aan het videobellen bent kan je gesprekspartner zien wat jij aan de achterkant van je iphone te zien krijgt en dit enkel door een klein tikje tegen het scherm.

Connectiviteit en processor

De iphone 4 is blijkbaar voorzien van dezelfde Apple processor als de IPAD en heeft een standbytijd van plus minus 300 uur.  De nieuwe Ibooks app waarmee je eenvoudig toegang krijgt tot de Apple Ibookstore kan u uw gratis of betalende boeken bestellen.  Net zoals de voorgaande iphone 3G beschikt deze Iphone 4 over WIFI, Bluetooth, 3G technologie en gps. 

We vinden nog steeds geen FM transmitter terug op de iphone, maar voor thuis kan u eenvoudig via WIFI uw favoriet radiostation beluisteren.  De oplsagcapaciteit van de Iphone 4 is 16Gygabite of 32 Gygabyte.

Afmetingen en apparaat informatie

De afmetingen bedragen 11.5x5.9x0.9 centimeter.  Het gewicht is 137 gram. De iphone 4 is zoals de Iphone 3G te verkrijgen in zwart of wit.

Naar goede omstandigheden zou je 7 uur moeten kunnen bellen met de iphone en tot 300 uur standby kunnen blijven, echter als iphone gebruiker weet je dat dit een utopie is omdat je veelal gebruik maakt van de applicaties of de wifi wat namelijk veel van je batterij gebruikt.

Bellen en andere datafuncties

De Iphone 4 ondersteunt de volgende netwerken: GSM 900, 1800 en 1900 Mhz, volgens de specificaties zou je razendsnel moeten kunnen internetten via de HSDPA en UMTS ondersteuning.

Wat ook leuk meegenomen is is dat je MMS (multimedia messaging service) makkelijk kunnen verstuurd en ontvangen worden. Alsook bevat deze iphone 4 WAP (wireless application protocol) browser.

Geheugen

De Apple Iphone is in het bezit van 16GB geheugen (flash), dit geheugen is niet uitbreidbaar. Via usb kan je makkelijk bestanden naar je computer overzetten.  Alsook is de iphone 4 in het bezit van Bluetooth hoewel dit net zoals bij de iphone 3G beperkt is.

Mijn eigen mening

+ Werkt sneller de iphone 3G + Ligt wel leuker in de hand dan de 3G + 5 Megapixel camera is leuk meegenomen + Photocall is leuk + Batterij gaat langer mee

  • Het toestel is vrij prijzig
  • De verschillen met een iphone 3 G zijn niet zo groot
  • Wederom beperkte connectiviteit door middel van bluetooth

Maar alles bij elkaar is het een leuk toestel, maar ik blijf erbij mijn 3G toestel voldoet zeker en vast nog aan de vereisten van mijzelf.

Veel succes bij de aankoop van uw Iphone 4