De leukste barbecue gadgets

Barbecue gadgets

De barbecue is een echt mannending. En mannendingen gaan altijd gepaard met handige, of juist compleet overbodige maar o zo leuke gadgets. Hier een paar van de leukste barbecue gadgets op een rij:

BBQ Notebook

De BBQ Notebook is bijzonder handig als je écht niet zonder je barbecue kunt. Er is altijd wel een plekje in de auto, boot of caravan te vinden voor deze ultraplatte barbecue. Want ingeklapt heeft hij maar een afmeting van circa 25 bij 45 centimeter. Meenemen dus als je naar het strand of de camping gaat! Maar waarom zou je ervoor kiezen een BBQ Notebook aan te schaffen als je al voor een paar euro een wegwerp barbecue hebt? Gebruiksgemak! Hoewel deze barbecue als hij ingeklapt is een uiterst compact en handzaam pakketje is, is het een hele volwaardige barbecue als je hem uitklapt. In een handomdraai is de barbecue opgezet en klaar voor gebruik! Nu al een onmisbare gadget voor deze zomer. Ben je toch opzoek naar een serieuzere barbecue voor in de achtertuin, lees dan verder in het volgende artikel: Van Weber tot BBQ Smoker.

Beerbands

Nooit meer je biertje kwijt tijdens de barbecue met deze superhandige gadget! Zo gaat het toch altijd? Je praat wat, je loopt wat en ineens ben je je biertje kwijt, of vraag je je af of het flesje dat je net leegdrinkt wel van jou was... Dit is verleden tijd met de Beerbands. Aan het begin van je barbecue geef je iedereen zijn eigen bandje die je om je (eerste) flesje doet en de rest van de avond hoef je alleen nog maar op te letten of de hamburgers niet verbranden. Wel onthouden welke kleur je hebt natuurlijk.

Caterplate

Okee, het ziet er niet heel hip uit, maar de Caterplate is wel héél praktisch en daarom onmisbaar in het rijtje van barbecue gadgets. Wie loopt er nou nooit eens te stuntelen met een bord en bestek. En waar laat je je drinken? Staand eten? Vergeet het maar! Dan maar het bord op je knieën? Ongezellig! De Caterplate is dus een ultieme barbecue gadget. In één hand heb je je bord, bestek en drinken vast en met de andere hand kan je fatsoenlijk eten.

BBQ Branding Iron

In het rijtje volkomen zinloze barbecue gadgets past ook dit volkomen zinloze maar bijzonder leuke brandijzer. Ben je trots op je zelfgemarineerde en op de barbecue gegrillde stukje vlees en wil je iedereen laten weten dat jij die hebt gemaakt? Dan kan je met deze BBQ Branding Iron je eigen naam in het vlees zetten. Maar je kunt natuurlijk ook veel leukere dingen bedenken die je met deze barbecue gadget kunt doen. Wat dacht je van een huwelijksaanzoek op de achterkant van je biefstuk?

Barbecue schoonmaak

Om te besluiten ook nog een serieuze en echt handige barbecue gadget. Het is een staalborstel om na afloop van een geslaagde barbecue het vastgekoekte vet, etensresten en houtskool eenvoudig te kunnen verwijderen. Deze gadget werkt een stuk efficiënter dan een teiltje met sop en een schuursponsje. Dit bewijst dus maar weer dat barbecue gadgets soms ook écht handig kunnen zijn (ook voor vrouwen).