Aparte wekkers

Aparte wekkers

Het idee achter een wekker is dat je wakker wordt door een vooraf ingesteld geluid op een vooraf ingestelde tijd. Meestal is een wekker geen leuke manier om wakker te worden, maar het is wel effectief. De laatste jaren zijn er steeds meer (leuke) manieren uitgevonden om wakker te worden. Zo zijn er wekkerradio’s en reiswekkers. In dit artikel worden er aparte wekkers genoemd. Want wat is nou een betere manier om écht wakker te worden dan uit je bed te moeten komen om een vliegende wekker te pakken te krijgen of de puzzelstukjes die op je wekker er af zijn geschoten er weer op te moeten doen? Daar word je volgens mij gelijk wakker van!

Sfera Alarm

Deze wekker hangt aan het plafond. Telkens als je de sluimerknop indrukt, beweegt de wekker 20 cm omhoog. Na een paar keer daarop gedrukt te hebben, hangt de wekker zo hoog dat je wel moet opstaan om hem uit te zetten.

Anemone

Deze wekker trilt heftig, laat zich van het nachtkastje vallen en rolt door de slaapkamer totdat je opstaat en hem uitzet. Naast dit alles is de ‘uitknop’ ook nog eens moeilijk te vinden.

Clocky

Telkens wanneer de ‘sluimerknop’ in wordt gedrukt, rolt de wekker van het nachtkastje en verstopt zich. Je moet dus eerst opstaan om hem te gaan zoeken en dan kun je ‘m pas uit zetten.

Blowfly

Deze wekker is heel slim, want hij vliegt weg en begint de kamer rond te vliegen als hij afgaat. Ook maakt deze wekker nog eens een irriterend insectachtig geluid. Je moet er in je slaapkamer achteraan rennen om hem te pakken te krijgen en uit te kunnen zetten. Deze wekker is een uitvinding van Ena Macana.

Puzzle Clock

Deze wekker is een geweldige uitvinding als je écht niet wakker kunt worden. Als deze wekker afgaat, vliegen er vier legpuzzelstukjes uit. De wekker stopt pas met lawaai maken als je deze vier stukjes weer terug hebt geplaatst op de wekker.

Overig

Naast deze aparte wekkers bestaan er ook veel ‘crazy clocks’. Die hebben niet de functie van ‘jou wakker maken’ maar van ‘er apart uit zien’. Hieronder staan een paar voorbeelden van muurklokken.

Klok waarbij de cijfers omgekeerd zijn

Deze klok is haast misselijkmakend. Het bovenste cijfer is 12, maar gaat verder en loopt tot 1 in plaats van tot 11.

Koekoeksklok

Een famous klok waarbij de vogel op elk uur uit ‘zijn holletje schiet’ en het welbekende geluid ‘koekoek’ maakt.

Fotoklok

Deze klok is bedoeld om foto’s te plaatsen op te plaatsen waar zich normaal de cijfers bevinden. Deze klok is onder andere te koop bij Xenos.

‘De bestekklok’

Deze klok bestaat uit 2 wijzers. Die twee wijzers zijn een mes en vork. De klok heeft geen cijfers, maar die zijn aangegeven door bestek. De 4 vorken staan voor de 2, 4, 8 en 10. Voor mensen die van koken houden is dit zeker een leuke om in de huiskamer te hebben hangen.

Nawoord

De vakantie is alweer een tijdje voorbij, maar door deze wekkers kan iedereen toch weer op tijd op zijn werk of op school verschijnen! Deze wekkers zijn allemaal te koop (op internet), maar de 'echte versies' zijn wel prijzig. Gelukkig zijn er ook veel ‘namakers’ die je gewoon in gadgetwinkels kunt kopen.