Wat is een whitepod

Wat is een whitepod

Vanaf dit jaar een nieuwe innovatie in de skigebieden van Zwitserland: geen iPod maar Whitepods. Misschien een beetje erover maar je moet regelmatig iets nieuws introduceren om je skigebied in beeld te plaatsen. De concurrentie is immers groot! Wil je privacy, rust en vooral stilte tijdens je skivakantie boek dan een Whitepod! Het concept bestaat al sinds 2005 maar begint nu pas aan te slaan!

 

Hoe wat waar

Een whitepod is een futuristisch uitziende tent die de vorm heeft van, hoe kan het anders, een iglo. En die kan je huren, net zoals een appartement of een hotelkamer. Er is echter één probleem: alleen maar bereikbaar al skiënd of met sneeuwschoenen! Whitepods vind je dan ook niet in de populiare, overdrukke skigebieden. Dat is net hun charme en uitdaging: alleen maar aanbevolen voor doorgewinterde skiërs, zonder kinderen (zie verder)!

De whitepods staan niet geïsoleerd of eenzaam ergens in de bergen; ze zijn onderdeel van een uitgebreid complex met nog andere pods, een soort skihut anex drankgelegenheid, chalet, infrastructuur voor wellness en sauna enz...

De 'Pods' zijn goed geïsoleerd, met echte bedden op houten platforms. In deze iglotenten is geen elektriciteit maar je hebt wel licht ter beschikking als je de voorziene olielampjes gebruikt!  Kou? Geen probleem met de meegeleverde open haard! 

Grootte? Van 20 tot 60 vierkante meter (groepsgebruik), toilet (uiteraard), terras!, een- of tweepersoonsbedden, gezamenlijke sanitaire voorzieningenen zelfs sauna en een ontspannende massage!

In sommige iglo's is het minimale verblijf verplicht tot minimaal 2 nachten.  

Nog enkele bijzonderheden

Deze winterperiode zijn deze iglo's nog experimenteel. Slaat het aan of niet? Welk is de bezettingsgraad? Zijn ze rendabel of niet? Moet het concept nog worden aangepast aan de wensen van de klant? Zo zijn alle iglo's rookvrij en zijn huisdieren niet toegestaan. Ook zijn ze niet geschikt voor minder valide skiërs. Niet gezinsvriendelijk: kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet gewenst! Een extra verzekering is niet verplicht maar wel aanbevolen!

Wat kost deze luxe?

Goedkoop kan je het niet noemen: vanaf  €196,00 per iglo/per nacht en bedenk dat je minstens 2 nachten moet blijven! Je moet een Whitepod verblijf dan ook zien als 'pure luxe'.

Greenpods!?

Pods in de bergen zijn privé initiatieven  georganiseerd en betaald door reisoperators. E.e.a. betekent dat deze tenten ook gedurende de zomer geld moeten opleveren. Echter... dan zijn het geen Whitepods maar Greenpods!  Een uitdaging voor geoefende wandelaars. Ook voor de zomer: altijd reserveren! Over de zomerprijzen werd geen informatie vrijgegeven.   

Link en reserveren

Whitepod website

Opvallend is ook dat de Zwitserse skibond zelf, noch enig andere Zwitserse organisatie of hotel, verwijst naar Whitepods. Enige voorzichtigheid met reservering en vooraf betalen is dus zeker aanbevolen. Sterker nog: een negatief advies voor dit avontuur? De commentaren op websites spreken elkaar nogal eens tegen: de een is wild enthousiast, de ander is ronduit negatief en vindt de prijs niet in verhouding tot het verblijf.