Hoe verwijder je krassen van een IPOD

Inleiding

Je hebt een mooie Ipod gekocht en binnen afzienbare tijd is de Ipod beschadigd en zitten er allerlei krassen op. Je kunt er nog zo voorzichtig mee zijn maar die krassen zijn bijna niet te voorkomen. Hieronder een aantal tips om de krassen te verwijderen.

Krassen verwijderen

Een middel om de krassen op je Ipod te verwijderen is om een koperglansmiddel te gebruiken zoals Brasso. Met een brillenpoetsdoekje kun je de Brasso vervolgens zachtjes over de Ipod wrijven.

Een ander middel om de krassen van je Ipod te verwijderen is om de display als het ware te polijsten met een tube Displex. De bovenste laag van de Ipod Nano bestaat uit een laagje van plexiglas, waarmee het hele apparaat is bedekt. Op de tube Displex staat dat middel niet gebruibt mag worden op laklagen, maar als je goed aan de zijkant kijkt van de Ipod zie je dat het geen laklaag is, maar dus een plexiglaslaagje. Vervolgens smeer je de Displex met een brillenpoetsdoekje op de plexiglaslaag en ga je deze inwrijven. Je zit de krassen verminderen en verwijderen.

Echt niet doen

Wat je in elk geval niet moet doen is keukenpapier op je Ipod gebruiken. Keukenpapier op je Ipod is te hard en veroorzaakt dus juist krassen.

Wat je ook altijd moet doen is de buttons en het scrollwheel goed bedekken zodat er geen vloeistof ik kan komen.

Tip

Op deze manier kun je ook de krassen van je mobiele telefoon verwijderen.

Links