Tijdelijk te huur vriend of vriendin!

Rent a friend worldwide

Een tweetal jaren geleden kwam ik als gevolg van de economische crisis het advies tegen om dingen niet zelf te kopen maar te huren. Als besparingstip geen slecht idee. In het rijtje van 'te huur' is nu een nieuw item opgenomen: vriend of vriendin in bruikleen. Als dit een afspiegeling is van onze samenleving dan is het in triest met de wereld gesteld! Ter introductie: Rent a friend worldwide!
 

Huren uit eenzaamheid

Vooralsnog heb ik mijn twijfels over het nut, laat staan het eventuele succes, van een dergelijke website. Dat je dingen die je normaal gezien niet kunt veroorloven, gaat huren tot daar aan toe. Maar vriendschap huren dat zie ik zo nog niet zitten. Zij die zoekenden dan zo eenzaam? Of hebben ze ruzie met Jan en Alleman in de straat, in hun familie, op school, in de sport- of jeugdclub, op het werk… er zijn toch mogelijkheden zat om medemensen te ontmoeten waarmee je een namiddagje kunt gaan shoppen?

Internationaal

Ik zal het wel bij het verkeerde eind hebben: de site is wereldwijd actief zo te zien aan de immens gekleurde landenlijst. Op dit ogenblik blijken er toch al ongeveer 307000 verhuurbare personen zich te hebben aangemeld! Aan het aantal regio's te zien, is België voor één keer actiever dan Nederland. België heeft er 17 (Brussel voor één geteld) tegen 5 voor de noorderburen. In beide landen zijn de grote steden het best vertegenwoordigd.

Hoe werkt het?

Is dit gratis? Dat zou je denken! Als je iets huurt, moet daarvoor worden betaald.

Je gaat naar de internationale vriendensite en geeft je postcode in. Dan krijg je een lijst met alle beschikbare huurvrienden met foto, profiel en interesse. Wil je contact leggen met iemand dan moet je registreren en een bescheiden lidgeld betalen.

Vervolgens moet je gaan onderhandelen met je huurvriend of -vriendin wat hij/zij vraagt om je te vergezellen! Standaard blijkt dat 10 dollar te zijn volgens de site (Amerika en Canada). Ik heb het niet uitgeprobeerd maar ik veronderstel dat dat hier in Europa richting 10 euro zal gaan…???... per uur wel te verstaan!

Voor diegenen die zichzelf willen verhuren, is alles gratis (register for free)!

Werkgelegenheid!

Ik heb altijd mijn twijfels met die Amerikaanse toestanden: die slaan overal geld uit! Ook hier gaan je oren flapperen of wat dacht je van:

●'GET PAID TO BE A FRIEND! Earn Up To $50 Per Hour! Plus Free Meals, Free Concerts, Free Sporting Events & More!

● Get Paid! GET PAID TO BE A FRIEND. Be your own Boss, set your own hours, set your price, work when you want to and keep 100% of the money you make! This is the ultimate job!

Er wordt zelfs voorgerekend hoeveel je kunt verdienen als je deze 'job' parttime of fulltime doet, per week, per maand en per jaar! Echt Amerikaans dus!

Conclusie

Jezelf verhuren… klinkt gek maar eigenlijk doe je dat ook al met je werkgever toch? En wat dacht je van de seks industrie? Of is dat jezelf verkopen? Of wordt deze nieuwe mogelijkheid een nieuwe vorm van daten of escorteservice? Dat vinden de aanbieders zelf in elk geval niet: het gaat om 'platonische' vriendschappen… In elk geval schuilt er een immens verschil achter de voor- en achterzijde van deze linksite: het begint met medelijden maar uiteindelijk is het gewoon keiharde business! Veel gekker moet het niet meer worden toch?

Links

België

Nederland

Rent a friend: Homepage (alle landen)