Geblokkeerde sites bezoeken: 3 handige tips

Inleiding

Op werkplekken, op scholen, universiteiten en andere instellingen zijn bepaalde websites zoals hyves, facebook en twitter om verschillende (veiligheids)redenen geblokkeerd. Er zijn verschillende manieren om deze systeembeveiliging te omzeilen en de geblokkeerde sites toch te bezoeken, in dit artikel vindt u er 3.

Methodes om geblokkeerde sites te bezoeken

Methode 1: Toegang tot beveiligde websites via proxy websites

Wat zijn proxy sites eigenlijk? Dit zijn websites waarmee men anoniem andere websites kan bezoeken. Een soort `spion website` dus. Een andere veelgebruikte naam voor proxy websites is webproxy servers. Het IP-adres van een computer zal niet bekend worden bij de (geblokkeerde) websites die men bezoekt en ook zal de blokkering die de werkgever of school heeft ingesteld voor bepaalde sites hierdoor worden opgeheven.

Enkele voorbeelden van proxy sites:

  • www.surfert.nl (de proxy voor op school)
  • www.superproxy.nl
  • www.surf-anoniem.nl
  • www.proxy-site.nl
  • www.ninjablock.com

Mochten de door u gebruikte proxy websites al geblokkeerd zijn zal u op zoek moeten naar nieuwe websites. Als je op google de woorden proxy sites intypt dan krijg je al snel een hele lijst met sites die je kan gebruiken als proxyserver. Een beetje slimme computeradmin blokkeert echter ook al de zoekterm proxy sites op google. Dan kan je altijd nog zoektermen als praxy of proxi gebruiken die in veel gevallen wel lukken.

Meer tips en een behoorlijk complete lijst met webproxy servers kunt u vinden op: www.proxy.startze.nl

Methode 2 bezoeken geblokkeerde sites: Ping

Een andere manier lukt ook vaak maar is een stukje ingewikkelder. Daarom raad ik je dan ook aan om eerst de proxy methode te proberen. Mocht dat niet lukken kan je ook op de volgende manier proberen je geblokkeerde sites te bezoeken.

  1. Ga naar Start -> Bureau-accessoires -> Kladblok. 2. Typ in: command.com 3. Sla op als batch.bat 4. Open bestand en typ in: ping
  • willekeurige url (www.naamvandewebiste.nl)* 5. Kijk welk IP-adres wordt gegeven voor deze site en typ dit adres in de internetbrowser

Methode 3 bezoeken geblokkeerde sites: Babelfish

Een andere manier om de beveiliging van uw systeembeheerder te omzeilen, is om naar de website http://babelfish.yahoo.com/ te gaan. Typ onder "translate a web page" een adres in en laat deze van nederlands naar engels vertalen.

Als u gebuik maakt van de genoemde 3 methodes, dan zal u 9 van de 10 keer de door u gewenste geblokkeerde website kunnen bezoeken. Er zijn echter ook zeer goede beveiligingen waar dit allemaal niet lukt.

Handige links mbt geblokkeerde sites bezoeken en anomiem surfen

surfanoniem: gratis anoniem surfen en geblokkeerde sites bezoeken zonder beperkingen!

surfert: de proxy voor op school!

bokt: forum over het bezoeken van geblokkeerde websites

proxisites: handige website met lijst proxy sites om geblokkeerde websites te kunnen bezoeken

mediafire: met dank aan een lezer, dit is om de facebook messenger te installeren als de proxy traag is of zelfs niet werkt

infoyo: beveiliging omzeilen van werk / school