Website Handschoen Verloren

Website Handschoen Verloren

Toevallig las ik in de krant over deze merkwaardige website: Handschoenverloren. Gemaakt uit eigen levenservaring en de initiatiefnemer verdient er naar eigen zeggen geen euro aan. Als er dan toch nog van deze goede, belangloze zielen bestaan hierbij een promotie voor dit ludieke idee. Voor volgend jaar worden meer verloren eigendommen aangekondigd!
 

Waarom deze website

Zoals gezegd is de oorsprong des levens: de schepper van deze site ontdekte tijdens het joggen regelmatig verloren handschoenen. Meestal maar één exemplaar en wat doen de meeste vinders dan? Ze hangen ze ergens goed zichtbaar op in de hoop dat de verliezer terugkomt naar de mogelijke plek van verlies… Zodoende ontstond ‘Handschoenverloren’ (link onderaan). En met succes: vandaag staan er meer dan maar liefst 1000 verloren handschoenen op. Vandaag zijn er 650 verloren en 400 gevonden stuks. Koploper blijkt Amsterdam te zijn met 100 vermeldingen.

Ook omgekeerd

Was het in eerste instantie de bedoeling om alleen ‘verloren’ handschoenen te melden, inmiddels staan er ook ‘gevonden’ exemplaren op. Zelfs uit het buitenland komen meldingen! Niet te verwonderen: denk maar aan de skigebieden: hoeveel handschoenen zullen daar niet elke winterperiode eenzaam achterblijven? Met goed gevolg herenigd werden nog maar 30 handschoenen. Het in contact brengen van verliezer en vinder gebeurt via email en lijkt mij een arbeidsintensieve onderneming. Pet je af! Anderzijds: als ik een handschoen verlies tijdens het shoppen in Maastricht terwijl ik in Den Bosch woon, denk ik niet dat ik die ga ophalen!?

Hoe?

Je meldt het gevonden of verloren item op de site. Een goede beschrijving is uiteraard noodzakelijk om een goede kans te maken je kleinood terug te vinden. Ook de vermoedelijke plek van verlies moet je opgeven. Die melding wordt dan op de site virtueel geplaatst met locatie en omschrijving. Een verloren handschoen krijgt een rood vlaggetje en een gevonden een blauw vlaggetje. Breng een bezoekje aan de site en het wordt allemaal duidelijk!

Geen verkoop, wel uitbreiding

Er wordt niets verkocht op de site. Dat is ook niet de achterliggende gedachte. Ook moeilijk in praktijk te brengen, lijkt mij: handschoenen online verkopen? Handschoenen moet je passen, ze moeten comfortabel zitten en vooral warm zijn! Om nog maar te zwijgen van het assortiment dat je moet aanbieden: skihandschoenen, leer, gebreid, vingerhandschoenen, wanten, kinderen, prijsklassen, verzendkosten… Kortom: mij lijkt het niet verstandig om online zoiets aan te schaffen of aan te bieden maar … iedereen vrij van mening! Wel is het de bedoeling om in 2011 uit te breiden met andere gevonden voorwerpen: sjaals en mutsen!

Conclusie

En wie weet in de verre toekomst sleutels, ringen, armbanden, oorbellen, zonnebrillen? De uitbreidingsmogelijkheden lijken mij onbeperkt! Kijk maar eens in de krant wat mensen elke dag verliezen… Ook zal de naam dan moeten worden aangepast: Verloren Spullen? Wie zoekt die vindt? Verloren en gevonden? Ik blijf het een prachtig initiatief vinden!

Link

Handschoen verloren?