Google plus verslaat Facebook

Google + of Facebook

Het is nog wat vroeg om te stellen dat Facebook het gaat verliezen van Google Plus, ook al zou Google dat wel leuk vinden. Google Plus heeft wel degelijk een hoop pluspunten. Tenminste als je ook niet direct alles met iedereen in de wereld wilt delen. Het aantal gebruikers van Google Plus groeit inmiddels als kool. Het zal in dit artikel snel duidelijk worden waarom dat zo is en Facebook wordt verslagen.

Wat is Google Plus?

Meedoen aan het Google+ project is een kwestie van je aanmelden met je Google-account. Dan wordt meteen duidelijk welke nieuwe onderdelen je van Google kunt gebruiken en waar het verschilt van Facebook:

  • Kringen en circles;
  • Hangouts;
  • Sparks;
  • Chatten;
  • Foto's met instant upload.

Ik loop deze nieuwe mogelijkheden even met u door. Overigens is de privacy volgens Google ook gewaarborgd. Als je profiel aanmaakt kun je aangeven wie je profiel mag zien. Dat lijkt misschien een hoop werk maar is dat niet, want je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid van de kringen om ook dat slim te doen.

Kringen en circles

Met kringen maak je een selectie van mensen met wie je een bepaalde interesse wilt delen. Denk aan een gemeenschappelijk hobby, je sportclub, je stapvrienden en vriendinnen. Je plaatst er gewoon een kring omheen en communiceert uitsluitend met hen. En zo kun je vele kringen maken natuurlijk. Een kring met alleen familie mag natuurlijk ook.

Hangouts

Hangouts is niet alleen voor hangjongeren, maar voor iedereen die op een bepaalde plek met anderen wil rondhangen, keuvelen, info uitwissen, gezellige klets, noem maar op. Gebruik de gewone chat of de videochat om nieuwe contacten te maken. Ook daar kun je weer een kring omheen zetten natuurlijk. Meestal is het gewoon gezellig, maar zo kun je misschien ook zakelijk allerlei nuttige contacten opbouwen. Het eerste contact berust op toeval, maar wie weet wordt het nog eens wat en kun je die contacten verder uitbreiden.

Sparks

Sparks zorgt ervoor dat je allerlei voor jou bedoelde dingen krijgt voorgeschoteld. Sparks zoekt ze voor je op. Sparks kent immers je interesses en je profiel en weet dus ook wat je leuk vindt. Zijn er nieuwe dingen of is er iets leuks voor je hobby dan ben nu direct op de hoogte. Dat kunnen teksten zijn, maar ook video's. Vergelijk het met de oude knipselkrant, maar dan veel leuker, 24 uur per dag en digitaal.

Chatten

De chat noemde ik al. Met Google Plus kun je chatten, 1 op 1, maar ook gebruik maken van de groepschat en de videochat. Chatten is niet nieuw, maar met al die andere gadgets werkt het geweldig.

Foto's automatisch uploaden

Met de instant upload plaats je foto's vanuit je pc of gewoon mobiel. Instant en automatisch. Zo deel je je foto's met wie je wilt. Combineer dit met het maken van kringen.

Google+ 1

Een interessant bijproduct van het Google Plus project is de Google+1. Als je op internet een foto, artikel of iets anders ziet dat je te gek vindt, geef je het met deze button een stem. Vervolgens meldt je het nog even aan je vrienden op Google Plus. Hoeft niet, mag wel.

Hoe op Google Plus komen

Hoe op Google Plus komen, vraag je je nu af. Eerst was dat alleen voor genodigden, maar inmiddels zit je er zelf ook zo op. Een kwestie van je Google account opgeven of er eentje aanmaken.

Conclusie Google+

Google+ heeft alles in zich op een topper te worden en de snelheid waarmee het aantal leden groeit doet vermoeden dat Facebook er een geduchte concurrent bij heeft gekregen.