Blogger : Hoe krijg je foto's naast elkaar

Foto's naast elkaar in Blogger

Je hebt een blog en wilt daar graag foto's op plaatsen. Dit is op zich geen probleem en kan makkelijk uitgevoerd worden door je foto's te kiezen en je post te publiceren. Het wordt een ander verhaal wanneer je de foto's naast elkaar op je blog wil plaatsen. Dit gaat niet zo makkelijk, omdat Blogger deze keuze niet beschikbaar heeft in het Control Panel\ Dashboard of Ontwerp gedeelte.

Voorbereiding

Wanneer je 2 foto's naast elkaar wilt plaatsen in Blogger dan moet dit gedaan worden met HTML. Gelukkig hoeft dit niet in de HTML van de template gedaan worden, maar kan het uitgevoerd worden in het HTML gedeelte van het bericht zelf. Het is gelukkig makkelijk uit te voeren en speciale kennis voor HTML is niet nodig. Het is echter wel zo dat je de code steeds opnieuw moet invoeren wanneer je foto's naast elkaar wilt plaatsen.

Voordat de foto op je blog geplaatst kan worden moet de foto geupload worden bij een gratis foto- en video opslag dienst, bijvoorbeeld Photobucket, Flickr of welke dan ook beschikbaar zijn.

Het is het beste om eerst de foto's te plaatsen, voordat je je bericht gaat schrijven. Het HTML gedeelte kan erg verwarrend zijn wanneer er al het een en ander in staat. Om het je zelf makkelijker te maken is het duidelijker om het op deze manier te doen. Ga, zodra je de code erin hebt staan, naar het tabblad 'Nieuw bericht' je ziet dan de foto's en je kan op een makkelijke manier je bericht typen.

De stappen

Stap 1

Log in bij Blogger.com en ga naar Dashboard.

Stap 2

Klik op 'Nieuw Bericht'. Je komt nu automatisch in het scherm waar je een nieuw bericht\ post\ logje kan aanmaken.

Stap 3

In dit scherm zie je 2 tabbladen, deze zijn rechts boven, het 'Bericht aanmaken' scherm te vinden. De tabbladen heten: 'HTML bewerken' en 'Nieuw bericht'. Vaak kom je automatisch in het tabblad Nieuw bericht, dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Klik op het tabblad 'HTML bewerken'. Het scherm ziet er hetzelfde uit als bij het tabblad 'Nieuw bericht'.

Stap 4

Wanneer je het HTML gedeelte staat, neem dan de volgende code over

 (Foto 1 en 2 staat voor de namen die jij aan je foto hebt gegeven)

In het gedeelte van de code waar "vul hier de link van je foto in" staat daar geef je de link van de foto in. De link staat in het foto- of opslag dienst en is te vinden door op de foto te klikken en daaronder te kiezen voor 'Link' of 'Direct Link'. Copier de desbetreffende link en plak het in het gedeelte waar "vul hier de link van je foto in" staat. Zorg dat de aanhalingstekens blijven staan.

Stap 5

Om te kijken hoe de foto's op de site komen te staan kan gekozen worden voor het tabblad 'Nieuw bericht' of klik op de knop 'Voorbeeld'.In de code staat Border op 0, dit houdt in dat er geen border om de foto verschijnt. Indien je toch een border wilt hebben dan kan hier een hoger getal ingevuld worden. Begin bij 1 en kijk naar het resultaat door op de knop 'Voorbeeld' te klikken, ga net zo lang door tot je het juiste getal\ dikte hebt gevonden.

Stap 6

Publiceer je post.

Slotwoord

Het is natuurlijk erg jammer dat Blogger niet een makkelijker oplossing heeft voor dit. Gelukkig is het wel mogelijk met een simpele code. Let er wel op, plaatst eerst de code en schrijf dan je bericht.