Met Twitter Lists overzicht houden

Introductie

Op 30 oktober 2009 heeft Twitter een nieuwe functie: Twitter lists. Met deze Twitter lists kan je erg handig overzicht houden in je follows. Door mensen met Twitters Lists in groepen in te delen kan je precies zien wat er speelt in een groep. In dit artikel meer over de Twitter Lists

Twitter Lists

De meeste mensen op Twitter volgen honderden zoniet duizenden mensen. Als iedereen ook maar 2 tweets per dag geeft dan is dat al snel goed voor honderden tweets die je kan lezen. Mocht je dus willen weten wat er speelt in een bepaalde groep (bijvoorbeeld familie, vrienden of zakelijk) dan moet je al deze tweets gaan lezen of moeilijke zoekopdrachten gaan maken. Sinds Twitter Lists is dit niet meer zo: je maakt een lijst met mensen van een bepaalde groep (bijvoorbeeld je familie) en je kunt precies zien wat zij vandaag gezegd hebben.

Maken van een Twitter List

Het maken van een Twitter lijst is erg eenvoudig. Zo maak je eerst een lijst in de rechterkolom van je Twitter-pagina. Vervolgens zoek je mensen die je aan deze lijst wilt toevoegen.

Aan de rechterkant zie je een plaatje van Twitter met een hok om de knop New List heen. Als je een lijst gemaakt hebt dan vul je deze met Twitteraars die in die groep thuishoren.

Als voorbeeld heb ik voor dit artikel de Twitter List Voorbeeldlijst gemaakt. Je ziet hem staan onder het Search-venster. In deze voorbeeldlijst heb ik een paar nieuws-twitteraars gezet zoals Nu.nl en CNN-Breaking News.

Met deze Twitter List kan je dus snel volgen wat er gebeurt in de wereld zonder alle tweets af te hoeven zoeken.

Een andere Twitter List volgen

Een Twitter List wordt zelf ook een soort Twitteraar. Als je de lijst namelijk instelt als een Public-list (Publieke lijst) dan is de Twitter List voor iedereen toegankelijk. Jouw Twitter List kan dan ook gevolgd worden door anderen. Op deze manier kan je anderen ook laten profiteren van de Twitter List die je gemaakt hebt. Erg handig! 

Conclusie Twitter Lists

Met Twitter Lists heeft Twitter een ideaal middel toegevoegd. Door groepen follows te maken kan je snel overzicht houden in bepaalde groepen mensen of stromingen op Twitter. Je kan snel zien wat er speelt zonder alle Tweets te hoeven lezen.

Met een paar clicks heb je al een Twitter List en ik raad zeker aan om deze functie gebruiken!

Links

Op http://listorious.comkan je de beste lijsten vinden. Hier krijgen mensen de kans om hun lijst te promoten en zo volgers voor hun lijst te werven.